29 Δεκεμβρίου 2022

Να μην πληρώσουν τέλη για δύο χρόνια επιχειρήσεις σε Προκυμαία και Πλατεία Σαπφούς - Επιστολή από το Επιμελητήριο

 

Το Επιμελητήριο Λέσβου απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Ευστράτιο Κύτελη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Μυτιλήνης, κ. Παναγιώτη Κατσαβέλλη, καθώς και στο Λιμενικό Ταμείο, ζητώντας την Απαλλαγή από την καταβολή Οικονομικών Εισφορών και Τελών των Επιχειρήσεων που Δραστηριοποιούνται στο Παραλιακό Μέτωπο της Προκυμαίας καθώς και στην Πλατεία Σαπφούς, για δύο έτη λόγω των εργασιών που αναμένονται να ξεκινήσουν στο πλαίσιο του Έργου «Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου της Προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς» και πρόκειται να επηρεάσουν την λειτουργία των καταστημάτων. 

 

Παρατίθεται η επιστολή: 

 

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχετε ανακοινώσει, άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες του Έργου της Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου της Προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς, ένα έργο πολύ σημαντικό και αναπτυξιακό  για την πόλη της Μυτιλήνης,

Δυστυχώς όμως, οι εργασίες του Έργου θα επηρεάσουν την λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και οι οποίες αντιμετωπίζουν ήδη σωρεία οικονομικών προβλημάτων από τα προηγούμενα έτη, λόγω της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης, κλπ. Επομένως οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική απώλεια, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την βιωσιμότητα τους.

Για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων στην λειτουργία των επιχειρήσεων,  κυρίως εστίασης και διασκέδασης παρακαλούμε για την απαλλαγή τους από την καταβολή των όποιων εισφορών και τελών έχουν υποχρέωση να πληρώνουν όσες δραστηριοποιούνται επί της προκυμαίας της Μυτιλήνης, τόσο κατά την τρέχουσα περίοδο των εργασιών, καθώς και για τα επόμενα δύο έτη, έτσι ώστε να μπορέσει η εκάστοτε επιχείρηση να διαμορφώσει αναλόγως τον εξωτερικό της χώρο, όπως αυτό προβλέπεται. Το αίτημα μας αυτό που είναι και αίτημα των επιχειρήσεων, έρχεται σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς το θέμα αυτό.»