8 Δεκεμβρίου 2022

Απάντηση Αθήνας στην Άγκυρα: Παντελώς απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές πολέμου για τα νησιά του Αιγαίου

 

To υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του απαντά σήμερα στις συνεχείς επιθετικές δηλώσεις εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης χαρακτηρίζοντάς τις απαράδεκτες και απορριπτέες στο σύνολό τους.

Σημειώνεται πως η πλέον πρόσφατη δήλωση του είδους, η οποία εμπεριείχε απειλή πολέμου εφόσον δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τα ελληνικά νησιά, ήταν αυτή στην οποία προέβη χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολό τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω απειλών πολέμου, έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη Διεθνή Κοινότητα», προσθέτει.

«Η Ελλάδα σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, για μια ακόμη φορά απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ