23 Δεκεμβρίου 2022

Να δοθεί τώρα το Δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζομένους



 Πριν καν συμπληρωθούν 48 ώρες από την 21η Δεκέμβρη που ήταν η καταληκτική ημερομηνία καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων, πολλές καταγγελίες έχουν γίνει στο Εργατικό Κέντρο από συναδέλφους που είτε δεν τους έχει ακόμη καταβληθεί είτε τους ειπώθηκε ότι δεν πρόκειται να τους το δώσουν.


Αυτό σε συνδυασμό με καταγγελίες για απλήρωτα δεδουλευμένα μηνών, απλήρωτα επιδόματα αδείας, δηλωμένα μειωμένα ωράρια από αυτό που πραγματικά κανείς δουλεύει, ακόμη και υποβολή απολύσεων ή παραιτήσεων στο ΕΡΓΑΝΗ χωρίς τη συναίνεση και την υπογραφή των εργαζομένων, δείχνει το αντεργατικό τοπίο που είναι στημένο εις βάρος των εργαζομένων. 
Τα παραδείγματα πολλά….μεγάλη επιχείρηση που χρωστάει δεδουλευμένα δύο και τριών μηνών συν το Δώρο Χριστουγέννων, επιχειρήσεις εστίασης που απολύουν χωρίς να έχουν γνώση οι εργαζόμενοι και χρωστάνε επιδόματα αδείας και Δώρα Χριστουγέννων, άλλες που τους λένε ότι το δώρο είναι ενσωματωμένο στο μισθό τους, εργαζόμενοι που θα δουλέψουν εορταστικό ωράριο χωρίς να ασφαλιστούν ποτέ ή να πάρουν υπερωρίες, είναι μόνο λίγα από αυτά που καθημερινά γίνονται στους χώρους δουλειάς.
Αέρα στα πανιά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, να κόβουν ακόμη και τα ελάχιστα δικαιώματα που μας έχουν απομείνει, δίνει το αντεργατικό οπλοστάσιο νόμων που έχουν προσφέρει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τώρα προεκλογικά το παίζουν σωτήρες και προστάτες των εργαζομένων, σε συνδυασμό με τη διάλυση και υποστελέχωση της επιθεώρησης εργασίας και τη μετατροπή της σε ανεξάρτητη αρχή.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι ανεκτή! Απαιτούμε εδώ και τώρα να καταβληθούν δώρο και δεδουλευμένα, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει ελέγχους .
Καλούμε τα σωματεία να είναι σε ετοιμότητα και όλους τους συναδέλφους να επικοινωνούν μαζί τους ή με το Εργατικό Κέντρο στο 2273027561,  6945-342108 και 6986-293958.
Κανένας μόνος του και με φόβο! Καμιά οικογένεια να μην κρυώσει, να μην πεινάσει, να μην μείνει χωρίς χρήματα μέσα στις γιορτές. 
Όλοι σε συσπείρωση στα σωματεία, με μαζικό και οργανωμένο αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να μην επιτρέψουμε να κλαπεί κανενός ο ιδρώτας και ο μόχθος του, το Δώρο Χριστουγέννων και τα όποια άλλα δεδουλευμένα. Για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ