20 Δεκεμβρίου 2022

Σύσκεψη φορέων τουρισμού



 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ                                                         


Με πρωτοβουλία του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Σάμου, πραγματοποιήθηκε στις 15.12.2022 συνεδρίαση με συμμετοχή και εκπροσώπηση των δύο Δήμων του νησιού της Αντιπεριφέρειας Σάμου, του Συλλόγου τουριστικών πρακτόρων, της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων. 
 
Σκοπός της σύσκεψης αυτής ήταν ο καθορισμός συντονισμένων ενεργειών προκειμένου να δημιουργηθεί οργανισμός - φορέας προώθησης του Τουρισμού για το  νησί της Σάμου, ο οποίος θα εκπροσωπείται ισάριθμα από όλες τις διοικητικές βαθμίδες των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
 
Στόχος αυτού του φορέα είναι η συντονισμένη δράση όλων όσων επιθυμούν να συμβάλλουν με Προωθητικές Ενέργειες στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Σάμου, κάτι που με ομαδική και στοχευμένη δουλειά δεν είναι ακατόρθωτο να πραγματοποιηθεί  δεδομένου του υψηλού ενδιαφέροντος που έχει από κατοίκους χωρών του εξωτερικού Η Σάμος σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
 
Ως Επιμελητήριο Σάμου
Θεωρούμε αναγκαία την δράση ενός τέτοιου φορέα καθώς όπως έχει αποδειχθεί Και στα υπόλοιπα νησιά της χώρας τέτοιες κινήσεις έχουν συντελέσει στην ραγδαία εξέλιξη νησιών που ακόμα και στο πολύ πρόσφατο Παρελθόν δεν είχαν Ιδιαίτερη τουριστική κίνηση.