2 Νοεμβρίου 2022

Πρωτοφανές τουρκικό θράσος: «Η Λαοδίκεια είναι αρχαία τουρκική πόλη»!Εκτός ορίων ιστορική πλαστογράφηση από την Άγκυρα

 

Σε μία πρωτοφανή πλαστογράφηση της Ιστορίας προχώρησαν οι Τούρκοι, βαφτίζοντας την αρχαία πόλη της Λαοδίκεια «αρχαία τουρκική πόλη»!

Φυσικά, έτσι την παρουσιάζουν και στους τουρίστες που την επισκέπτονται οι οποίοι αφού στην πλειοψηφία τους είναι ιστορικά άσχετοι δεν έχουν κανένα λόγο να μην τους πιστέψουν κιόλας.

Οι Τούρκοι με την γνωστή πρακτική «τα θέλω όλα» θέλουν να δημιουργήσουν κοινό παρελθόν με όλες τις περιοχές που τους ενδιαφέρουν, δηλαδή και με την Μικρά Ασία, όπου διαβιούν τώρα και με τα τουρκικά κράτη της Ευρασίας και φυσικά και με Μέση Ανατολή-Βόρεια Αφρική επειδή κάποτε οι περιοχές αυτές ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Συγκεκριμένα, σε οπτικοακουστικό υλικό που ανέβασε το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού αναφέρεται πως «περισσότερα από 4.500 αντικείμενα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ανασκαφών στην αρχαία τουρκική πόλη της Λαοδίκειας, η οποία βρίσκεται στον Δοκιμαστικό Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαοδίκεια η εν Φρυγία υπήρξε μία από τις πρώτες πόλεις που εκχριστιανίσθηκαν, ενώ στα πολλά της κτίρια περιλαμβάνονται ένα στάδιο, λουτρά, ναοί, ένα γυμναστήριο, δύο θέατρα και ένα βουλευτήριο.

Το δε δυτικό θέατρο, που χτίστηκε την ελληνιστική περίοδο, χωρούσε 8.000 θεατές.

Να σημειώσουμε ότι η Επιστολή προς τους Λαοδικείς είναι μια χαμένη (αν και μαρτυρείται στον Codex Fuldensis ) επιστολή του Αποστόλου Παύλου , η αρχική ύπαρξη της οποίας συνάγεται από μια εντολή προς την εκκλησία των Κολοσσαίων να στείλουν την επιστολή τους στην πιστή κοινότητα στη Λαοδίκεια και, επίσης, να λάβουν αντίγραφο του γράμματος “από τη Λαοδίκεια”.

«Και όταν σας διαβαστεί αυτή η επιστολή, δείτε ότι διαβάζεται επίσης πριν από την εκκλησία στη Λαοδίκεια και ότι διαβάζετε εσείς οι ίδιοι την επιστολή που θα διαβιβαστεί από εκεί» (καὶ ὅταν ἀναγνωσθῇ παρ᾽ ὑμῖν ἡ ἐπιστολή, ποιήσατε ἵνα καὶ ἐν τῇ Λαοδικέων ἐκκλησίᾳ ἀναγνωσθῇ, καὶ τὴν ἐκ Λαοδικείας ἵνα καὶ ὑμεῖς ἀναγνῶτε) αναφέρει ο ίδιος.

Τώρα οι Τούρκοι που ήρθαν από τα βάθη της Ασίας και για την ακρίβεια από κάπου δίπλα στην Μογγολία θέλουν όλα αυτά να τα «βαφτίσουν» τουρκικά.

ΠΗΓΗ https://www.pronews.gr/