29 Νοεμβρίου 2022

Κ. Σβύνου: Είναι αναγκαία στην συγκυρία που διανύουμε η στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

 


Στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν που σε αριθμούς πήγε πολύ καλά αλλά και τις  προοπτικές της επόμενης αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky η πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Κωνσταντίνα Σβύνου.

Με αφορμή την αυριανή γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και με την ιδιότητα της προέδρου του ΙΤΕΠ  αναφέρθηκε στην παρουσίαση των μελετών που θα γίνουν στη διάρκεια της συνέλευσης και παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τα μέλη. Μια από αυτές αφορά το κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

«Αύριο θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.  Αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή ξενοδόχων για να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα θέματα. Θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα των μελετών που έχουν εκπονηθεί για λογαριασμό του ΞΕΕ», τόνισε η κ. Σβύνου.

Να σημειωθεί πως έχει καταγραφεί το κόστος ενέργειας αλλά και το κόστος των προιόντων.

«Το κόστος ενέργειας το επανεκτιμήσαμε  γιατί το ΞΕΕ έχει μπει στη διαδικασία μαζικών αγωγών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής . Η διοίκηση του ΞΕΕ έχει καλέσει όλα τα μέλη του να μετέχουν», είπε η κ. Σβύνου.

« Φέτος λειτουργήσαμε με πολύ αυξημένα έσοδα που δεν είχαμε υπολογίσει. Μπορεί να δουλέψαμε  και να είχαμε καλές πληρότητες όμως οι τιμές ήταν καθηλωμένες. Μόνο στα ελεύθερα δωμάτια μπορούσαμε να έχουμε κατά κάποιο τρόπο μια αύξηση απόδοσης.  Και δεν είναι μόνο η ενέργεια ηλεκτροσοκ προκαλούν και οι τιμές των πρώτων  υλών», είπε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Σε ερώτηση για το πώς  μπορούν αυτά  τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά τόνισε πως χρειάζεται να στηριχθούν οι επιχειρήσεις.

«Χρειάζεται να στηριχθούν οι επιχειρήσεις στην ουσία ο υγιής ανταγωνισμός», είπε η κ. Σβύνου και τόνισε πως είναι ανάγκη  να μπει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας  σε ότι αφορά το Airbnb.

«Υπάρχει και έντονη φοροδιαφύγή. Ζητούμε  να διασφαλιστεί ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον στις νόμιμες επιχειρήσεις», είπε η κ Σβύνου.

Αναφέρθηκε στα νέα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί για τη σεζόν του 2023 που  περιλαμβάνουν αυξήσεις των τιμών  μεν αλλά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν την ακρίβεια σε πρώτες ύλες και ρεύμα.

Μίλησε η κ. Σβύνου  και για την συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

https://www.skyrodos.gr/