11 Νοεμβρίου 2022

Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου – Η Ρόδος κερδίζει τις εντυπώσεις στη Διεθνή Εκθεση τουρισμού στο Λονδίνο



Δυναμικό παρών δίνει η Ρόδος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο “WTM LONDON” (7-9 Νοεμβρίου), συνεχίζοντας να κατακτά τις τουριστικές αγορές του εξωτερικού με στόχο τη διατήρηση και την ενίσχυση των εξαιρετικών επιδόσεων που σημείωσε φέτος σε επίπεδο αφίξεων, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.


Στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο ραντεβού της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, ο Δήμος Ρόδου έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτόνομη παρουσία. Συμμετέχει με δικό του περίπτερο μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ το οποίο αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών της έκθεσης.
Το 55 τετραγωνικών μέτρων περίπτερο της Ρόδου, λειτουργεί ως «κόμβος δικτύωσης» φιλοξενώντας τις συναντήσεις και τα ραντεβού των επιχειρηματιών του νησιού με τους εκπροσώπους των διεθνών τουριστικών οργανισμών.


Εντυπωσιάζει με το μοντέρνο σχεδιασμό του, τον τεχνολογικό του εξοπλισμό και την αισθητική του, καταφέρνοντας να αναδείξει την ξεχωριστή φυσιογνωμία του προορισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ηλεκτρονικές οθόνες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του χώρου, προβάλλονται νέα θεματικά διαφημιστικά βίντεο για τον αθλητικό τουρισμό, το γαμήλιο τουρισμό, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό κλπ.
Μάλιστα για πρώτη φορά δεν διατίθενται έντυπα στο περίπτερο της Ρόδου, γεγονός που συνδέεται με την στροφή του Δήμου σε οικολογικές και αειφόρες πρακτικές.
Διανέμονται USB sticks που περιλαμβάνουν πλούσιο πληροφοριακό και προωθητικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, χάρτες, οδηγούς κλπ).
Ο Δήμος της Ρόδου εκπροσωπείται στην WTM από πολυπληθή ομάδα με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη o οποίος μαζί με μέλη της αποστολής έχει σειρά B2B συναντήσεων με εκπροσώπους κορυφαίων τουριστικών οργανισμών, εταιρειών κρουαζιέρας, αεροπορικών εταιρειών, εταιρειών προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού με στόχο τη σύναψη νέων συμφωνιών και την ενδυνάμωση των ήδη ισχυρών δεσμών της Ρόδου με την αγορά της Αγγλίας και του Ην. Βασιλείου εν γένει.
Η συγκροτημένη και στοχευμένη εκπροσώπηση και παρουσίαση της Ρόδου στην WTM έχει αποσπάσει άκρως θετικά σχόλια σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές επιδόσεις του προορισμού κατά τη φετινή σεζόν.



O δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση στην «δημοκρατική»:
“Τα νέα από το Λονδίνο και τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού γεμίζουν περηφάνια όλα τα μέλη της αποστολής της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου.
Την επιτυχία δεν φτάνει να τη λες εσύ για τον εαυτό σου. Το σημαντικό είναι να την αναγνωρίζουν οι άλλοι και να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για σένα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που βγαίνει από το Λονδίνο. Οι αγορές και οι συνεργάτες μας βαθμολογούν με άριστα τη Ρόδο. Όχι μόνο για τη σεζόν του 22 που καταρρίψαμε όλα τα ρεκόρ αλλά και για τις δυο προηγούμενες, το 20 και το 21. Χτίσαμε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία με την άριστη υγειονομική διαχείριση της πανδημίας και με τον σεβασμό που δείξαμε στους επισκέπτες μας.
Τα συμπεράσματα που βγαίνουν για την επόμενη χρονιά είναι τρία:
Πρώτον, ο κόσμος συνεχίζει να επιθυμεί να ταξιδέψει και η Ρόδος, με αυτή την άριστη εικόνα, συνεχίζει να είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις όσων προγραμματίζουν τις διακοπές τους.
Δεύτερον, η αναπόφευκτη αύξηση των τιμών πρέπει να είναι “value for money” κι αυτό σημαίνει ζεστή αυθεντική ροδίτικη φιλοξενία, επενδύοντας στρατηγικά στο ανθρώπινο δυναμικό μας και στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών.
Τρίτον, την επιτυχία την έφερε η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις κι έτσι ακριβώς πρέπει να συνεχίσουμε για να κατακτήσουμε και τις επόμενες κορυφές”.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr