16 Σεπτεμβρίου 2022

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου αυτό το Ομόφωνα της απόφασης από που προκύπτει;




 Συνεδρίασε εχθές  15/9/2022 το Δ.Σ του Δήμου Ανατολικής Σάμου με μοναδικό θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη του τη « λήψη απόφασης για θέματα του συστήματος υγείας που έχουν προκύψει στον νησί της Σάμου».

Ομόφωνα το Δ.Σ έκανε δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου  να ζητηθεί  άμεσα η προκήρυξη θέσεων με ταχείες και επείγουσες διαδικασίες για τη  στελέχωση και ενίσχυση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού  κάθε ειδικότητας στο Νοσοκομείο της Σάμου να δοθούν επιπλέον οικονομικά και ελκυστικά κίνητρα για το προσωπικό που θα επανδρώσει το Νοσοκομείο και τι λοιπές δομές υγείας  , να δοθεί άμεσα χρηματοδότηση για την ανακαίνιση τμημάτων του νοσοκομείου και τη συντήρηση του δεδομένου ότι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση καθώς και χρηματοδότηση για την ανανέωση του εξοπλισμού του. 
Να στελεχωθεί  πλήρως το ΚΕΦΙΑΠ, το Κ.Ψ.Υ και τα Κέντρα Υγείας του νησιού. Επιπλέον να δοθεί λύση στη στέγαση του ΕΚΑΒ και  να εκπονηθεί οργανόγραμμα για το Κέντρο Υγείας Σάμου ( εκκρεμεί το θέμα από το έτος  2019 ). Τέλος επειδή το Νοσοκομείο έχει μεγάλα προβλήματα λειτουργικότητας αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης χρηματοδότηση δεδομένου ότι εξαιτίας του μεταναστευτικού-προσφυγικού οι δομές του Νοσοκομείου Σάμου επιβαρύνθηκαν πολλαπλώς.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν,  ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Σάμου, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο Φάμπιο Τζαρντίνα Δντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ( ως εκπρόσωπος της Κας Διοικήτριας η οποία απουσίαζε) το Εργατικό Κέντρο Σάμου , οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Μανόλης Κάρλας και Νίκος Τριανταφύλου και  ο πρώην Αναπληρωτής Γ.Γ  Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ  Σταμάτης Βαρδαρός. Δεν παραβρέθηκαν αν και εκλήθησαν να παραστούν ,  ο Βουλευτής Σάμου και  ο Αντιπεριφερειάρχης.

Το Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε να εγχειρίσει την απόφαση του στον Πρωθυπουργό της χώρας να την κοινοποιήσει στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και επιτροπή αποτελούμενη από  τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου , τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου και τον Αντιδήμαρχο Υγείας του Δήμου μας να επισκεφθεί τον  Πρωθυπουργό μας προκειμένου να θέσει υπόψη του όλα τα θέματα που σήμερα ταλανίζουν τις δομές υγείας του νησιού και να διεκδικήσει σθεναρά τα αυτονόητα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

ΚΟΛΛΑΡΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ