7 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ



 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ.

      

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ  ΦΕΚ ΤΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ   ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ  ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.

Η αναπροσαρμογή περιλαμβάνει όλες τις φυσικές καταστροφές από το 2017 και μετά.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ Η 2η ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ.

 Αυτό σαν πρόβλημα θα απασχολήσει ελάχιστα ή καθόλου τη Σάμο. Θα δημιουργήσει όμως προβλήματα και εμπλοκές στην περίπτωση του σεισμού της Βρίσας στην Λέσβο που έγινε το 2017 και  όπου πολλές επισκευές σεισμόπληκτων κτιρίων είναι ήδη  εν εξελίξει καθώς και σε ανάλογες περιπτώσεις  ανά την Ελλάδα ).

Ειδικότερα


1. Γενικά  το ΦΕΚ είναι στη σωστή κατεύθυνση.

2. Έγιναν σημαντικές  περικοπές στις προταθείσες από τις υπηρεσίες  της  ΔΑΕΦΚ  τιμολογιακές αυξήσεις με απόφαση του  Υπουργείου Οικονομικών..

3.Οι τιμολογιακές  αναπροσαρμογές που τελικά  ψήφισε η Κυβέρνηση  δεν μπορούν, σε καμμιά περίπτωση,  να καλύψουν την τεράστια  έκρηξη των τιμών των τελευταίων μηνών και εβδομάδων.

4. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ.