13 Σεπτεμβρίου 2022

Στοχευμένη στήριξη επιχειρήσεων στη Σάμο



 Σε συνέχεια όλων των μέτρων στήριξης που έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι τώρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και της οικονομικής δραστηριότητας στη Σάμο μετά τον καταστροφικό σεισμό, ενεργοποιείται και ένα στοχευμένο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων, η πρόσβαση στις οποίες δεν ήταν εφικτή -εξαιτίας των συνθηκών και των απαγορεύσεων που προκλήθηκαν από τον σεισμό-, κατόπιν σχετικής συνεργασίας με τους τοπικούς παράγοντες του νησιού.

Ως εκ τούτου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αξιοποιείται η επέκταση της υλοποίησης της Δράσης «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), εντάσσοντας στην περίμετρο των δικαιούχων επιχειρήσεων μόνο τις επιχειρήσεις εκείνες (δεν ξεπερνούν τις είκοσι) και των δύο Δήμων που κατεγράφησαν μετά από σχετικό έλεγχο από το Επιμελητήριο Σάμου, όπως αποτυπώνεται στο με αρ. πρωτ. 266/14.03.2022 έγγραφό του, και με επικείμενη διασταύρωση αυτών από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου αρμοδίως.

Παράλληλα, συνεχίζεται το καινοτόμο μέσο στήριξης της Σάμου μέσω του Samos Pass, αρχικού προϋπολογισμού κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη της τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας του νησιού. Μέχρι τώρα, 8.546 άυλες ψηφιακές κάρτες Samos Pass έχουν προστεθεί σε ψηφιακά πορτοφόλια επισκεπτών στο νησί και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 55.000 συναλλαγές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Η υλοποίηση του μέτρου συνεχίζεται μέσα στον Σεπτέμβριο, αλλά και εντός του Οκτωβρίου, συνεχίζοντας τη σημαντική στήριξη στο νησί της Σάμου.