2 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή Ανατολικής Σάμου 67 εκατομμύρια ευρώ;

 


Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έσοδα 67 εκατομμύριων ευρώ καλείται να διαχειριστεί η Δημοτική Αρχή το τρέχον έτος. Έτσι τουλάχιστον λέει ο πίνακας του Προϋπολογισμού μετά και τις αναμορφώσεις, με περιγραφή Κωδικών Εσόδων αλλά και Εξόδων που δημιουργεί ερωτηματικά. 

Από τη μια τα κοινόχρηστα ποδήλατα τα οποία τα πήρε το μάτι μας κάποια στιγμή επί εποχής Αγγελόπουλου αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη τους οπότε ας δώσουμε 160.000€ να πάρουμε καινούργια, από την άλλη η διαπίστωση ότι το οικονομικό αλισβερίσι του Δήμου με το ΚΥΤ καλά κρατεί ενόσω αποδεικνύεται ότι τα εκατομμύρια απ' τη μια τσέπη μπαίνουν κι από την άλλη βγαίνουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δε θα φταίμε εμείς που υποστηρίζουμε ότι ένας απολογισμός είναι απαραίτητος.

Ωστόσο, όλο και πιο συχνά ακούγονται διαμαρτυρίες  από τοπικούς προμηθευτές που εξυπηρετούν τις ανάγκες του Δήμου αφού αργούν αισθητά να αποπληρωθούν, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στη δράση αυτής της δημοτικής αρχής δεν έγιναν κατασκευαστικά έργα που να δικαιολογούν τα έξοδα άνω των 65 εκατομμύριων ευρώ. 

Εδώ ζούμε και βλέπουμε. Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι με τη δικαιολογία "το ταμείο είναι μείον", υπάρχουν στα συρτάρια, χρόνια τώρα, ανεκτέλεστες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκαν για την καλυτέρευση της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας.

 Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι και αυτή η δημοτική αρχή έλαβε ανταποδοτικά, για τη μεταναστευτική κρίση, επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων τις οποίες προφανώς εξακολουθεί να λαμβάνει, για να μαζεύει...σκουπίδια.

Πόσα εκατομμύρια είπε ο Τσίπρας ότι ζήτησε ο Δήμος από την κυβέρνηση; 80 και πλέον!!! Χώρια τα 67 εκατομμύρια που διαχειρίζεται; 

Και μαζί και ... χώρια!