6 Σεπτεμβρίου 2022

Κινητοποίηση με 3ωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο της Σάμου την Παρασκευή 9-9-2022

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                           
ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ 

Την Δευτέρα 5-9-2022 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου, στην οποία συζητήθηκαν τα εξής θέματα: α) εκχώρηση υπηρεσιών του νοσοκομείου σε ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία β) το νέο καθηκοντολόγιο  των Δ.Ε. νοσηλευτών. Στη συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα και εξέφρασαν την αντίθεση τους στην εκχώρηση υπηρεσιών σε εργολάβους, (οι υπηρεσίες αυτές είναι τραπεζοκόμες, πλυντήρια και καθαριότητα), αφού αυτό θα σημαίνει απολύσεις εργαζομένων, μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας και μεγαλύτερο κόστος για το δημόσιο.

Στη συνέλευση τονίστηκε πως οι ιδιωτικοποιήσεις στο τομέα της υγείας δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά έχουν ξεκινήσει από χρόνια πριν και σε αυτό έχουν συμβάλει ανεξαρτήτως όλες οι κυβερνήσεις. Αυτό επιβεβαιώνει και επεκτείνει και η σημερινή κυβέρνηση με τον νόμο ‘’νέο ΕΣΥ’’ που προβλέπει επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Για το δεύτερο θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί έγγραφο στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο και να ζητήσουμε να αποσυρθεί το απαράδεκτο καθηκοντολόγιο για τους Δ.Ε. νοσηλευτές.  οι εργαζόμενοι το θεωρούν απαράδεκτο και ανεφάρμοστο, αφού σε όλες τις δημόσιες μορφές υγείας, η μεγάλη πλειοψηφία των νοσηλευτών αποτελείται από την Δ.Ε. κατηγορία, οι οποίοι εργάζονται και στηρίζουν  όλα τα τμήματα και τις μονάδες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στη συνέλευση επίσης συζητήθηκε το θέμα των συναδέλφων μας υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή το οποίο για μια ακόμα φορά καταγγέλλεται από τον σύλλογο και όλους τους εργαζόμενους, η απαράδεκτη τιμωρητική, τακτική της κυβέρνησης προς τους υγειονομικούς που στην προκείμενη  περίπτωση  έχουν ανασταλεί όλα τα μέτρα εκτός από τις αναστολές εργασίας, τους εργαλειοποιεί για άλλους σκοπούς, όπως επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις 

Στη συνέλευση ακόμα συζητήθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων , η υποχρηματοδότηση, αλλά και οι εκατοντάδες ημέρες κανονικών αδειών και ρεπό που οφείλει η διοίκηση στους εργαζόμενους. Επίσης καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η διοίκηση δεν απαντά στα έγγραφα του συλλόγου  αλλά και των ίδιων των εργαζομένων .

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουμε  σε κινητοποίηση με 3ωρη στάση εργασίας την παρασκευή 9-9-2022 και ώρα 12-15μμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου

Το ΔΣ