25 Αυγούστου 2022

«Μην είδατε τα Marder»; Την ώρα που τα BMP-1 φεύγουν οι «αντικαταστάτες» αγνοούνται και η κυβέρνηση εκτίθεται

 

Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη είχε δεσμευθεί δημόσια με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα μετακινούνταν ούτε ένα τεθωρακισμένο BMP-1 από νησί του Αιγαίου, χωρίς να έχει παραληφθεί ο αντικαταστάτης του! Οι κάτοικοι νησιών του Αιγαίου είδαν με τα μάτια τους ατριθμό τεθωρακισμένων BMP-1 να φεύγει, αλλά τα Marder  ακόμη αγνοούνται!

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι είχε πει η κυβέρνηση η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στις 6 Ιουνίου, ανέφερε ότι  «οι αποστολές αυτές (σσ των BMP-1),  εντάσσονται στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ και της ξεκάθαρης θέσης που πήρε η Κυβέρνηση υπέρ του αμυνόμενου στον πόλεμο αυτό, συντασσόμενη με τους εταίρους και τους συμμάχους της χώρας μας, εναντίον του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού, εναντίον των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου και των δεσποτικών αντιλήψεων αυταρχικών ηγετών. Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής εντάσσεται και η συμφωνία που επιτεύχθηκε, ύστερα από διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και της Γερμανίας, για την αντικατάσταση των παλαιών ανατολιτικό-γερμανικών τεθωρακισμένων που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, με νεότερα γερμανικής κατασκευής και την παράδοση, αμέσως μετά, των παλιών στην Ουκρανία».

Αναφερόμενος στην ουσία της συμφωνίας επισήμανε ότι «η αποστολή των παλιών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία θα γίνεται αφού παραληφθούν από τη Γερμανία τα νεότερα και πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα που θα τα αντικαταστήσουν. Όπως προκύπτει δεν δημιουργείται απολύτως κανένα κενό στην άμυνα της χώρας. Κατ’ επέκταση είναι τελείως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί και οι αιτιάσεις όσων πιστεύουν ότι θα υπάρξει κάποιο κενό στην άμυνα των νησιών, ισχυρισμοί που προβάλλονται από την αντιπολίτευση».

Με βάση τα σημερινά δεδομένα η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ,γιατί προχώρησε στην απόσυρση έστω και ΕΝΟΣ τεθωρακισμένου από ελληνικό νησία, χωρίς να το έχει αντικαταστήσει.

Υποθέτουμε ότι και η στρατιωτική ηγεσία θα είναι εκνευρισμένη και προφανώς ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος θα ζητήσει εξηγήσεις…

ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/