Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Οι Τούρκοι πρωί και βράδυ δεν κάνουν τίποτα άλλο από του να ξύνουν τα νύχια τους για καβγά με την Ελλάδα. Δείχνει η Ελλάδα να έχει γίνει ο εφιάλτης τους. Προκαλούν και κάνουν την τρίχα τριχιά, προκειμένου να ανακαλύψουν ελληνικές παρασπονδίες στις Διεθνείς Συμφωνίες, που διέπουν την σχέση των δύο χωρών.
Μετά την επεκτατική “γαλάζια πατρίδα” που επιχειρεί να επιβάλλει το δίκαιο του ισχυρού, κόλλησε η βελόνα εδώ και μήνες στον εξοπλισμό των νησιών του Α. Αιγαίου. Τους ενοχλούν λένε και προχωρούν ακόμη περισσότερο. Θα εισβάλλουν ισχυρίζονται οι Έλληνες, από τα νησιά στην Μικρά Ασία.
Στο αφήγημα αυτό η απάντηση είναι μια και μοναδική. Εσείς που μιλάτε για επιθετικές βλέψεις της Ελλάδας, γιατί έχετε δεκάδες αποβατικά παρατάξει στα μικρασιατικά παράλια και γιατί διατηρείται μια ολόκληρη στρατιά απέναντι στα Ελληνικά νησιά;
Μήπως για αμυντικούς σκοπούς από ενδεχόμενη εισβολή των Ελλήνων στα μικρασιατικά παράλια; Και αν η Ελλάδα είχε σκοπό να εισβάλει στην Τουρκία, γιατί δεν έχει ούτε ένα αποβατικό σκάφος στην περιοχή; Στα χονδροειδή ψέματα χρειάζονται απλές και πειστικές απαντήσεις.
Ένα δεύτερο επιχείρημα είναι αυτό των μουσουλμάνων της Θράκης, που επιμένουν να ονομάζουν Τούρκους, την ώρα που στην περιοχή ζουν εκτός από τους τουρκογενείς και σημαντικός αριθμός Πομάκων και Ρομά. Όλους επιχειρούν να τους τσουβαλιάσουν και να τους εντάξουν στους τουρκογενείς.
Λένε ότι καταπιέζονται, όταν εκλέγουν τέσσερις βουλευτές. Επικεντρώνονται στο θέμα της ανάδειξης των μουφτήδων. Όπως και στην Τουρκία διορίζονται με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη. Θέλουν λένε να εκλέγονται, με πονηρό σκοπό, να προωθούνται οι εκλεκτοί της Άγκυρας.
Αυτό κατά την δική τους ερμηνεία είναι καταπίεση. Όμως επειδή οι μουφτήδες έχουν και δικαστικές αρμοδιότητες, που εκπορεύονται από το κοράνι είναι φυσικό ο διορισμός τους να αφορά την Πολιτεία, μια και δεν πρέπει να γίνουν όργανο των μηχανισμών της Άγκυρας.
Όμως, στη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχουν και οι αντίστοιχες πρόνοιες για τους Έλληνες της Πόλης της Ίμβρου και της Τενέδου. Πόσο τήρησε η Τουρκία της Διεθνείς υποχρεώσεις της σε αυτές τις περιπτώσεις; Από την Κωνσταντινούπολη που ζούσαν 120.000 με το πογκρόμ του 1955 και του 1963 και τις αρπαγές των περιουσιών, έμειναν πλέον μόνο 2.000 οι περισσότεροι υπέργηροι.
Στην Ίμβρο και την Τένεδο, λόγω της πληθώρας των Ρωμιών που ζούσαν εκεί, υπήρχε ειδική αναφορά στην Συνθήκη της Λωζάνης που προέβλεπε ειδικό καθεστώς και προνόμια για το Ελληνικό στοιχείο. Πόσο τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα με τις απαλλοτριώσεις περιουσιακών στοιχείων, με την παρουσία βαρυποινιτών σε ανοιχτές φυλακές και πόσοι κατάφεραν να επιβιώσουν;
Όταν μιλούν για τήρηση των συμφωνιών οι Τούρκοι οφείλουν πρώτοι να μας πουν πόσο τις τήρησαν όλα αυτά τα χρόνια. Να δουν το ισοζύγιο και να συζητήσουν με βάση αυτό τα σημερινά δεδομένα.
Γιατί στην Θράκη δεν καταπιέζεται το μουσουλμανικό στοιχείο και όποια λάθη του παρελθόντος έχουν δεν υφίστανται πια, ενώ στην Πόλη στην Ίμβρο και στην Τένεδο έγινε ανεπανόρθωτη ζημιά δια της γνωστής στους Τούρκους μεθόδου, της εθνοκάθαρσης.
Και δεν μένουν στα όσα ισχυρίζονται περί νησιών του Α. Αιγαίου και των δήθεν καταπιεζόμενων μουσουλμάνων της Θράκης. Τα εξαπτέρυγα τους στα απολύτως ελεγχόμενα από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν ΜΜΕ, βγαίνουν και μιλούν για προληπτικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, με επιθετική δράση που περιλαμβάνει εισβολή στον Έβρο και απόβαση στα νησιά του Α. Αιγαίου.
Ας μην ξεχνάει κανείς, ότι ο Σουλτάνος δεν αποδοκίμασε μέχρι τώρα τον χάρτη των γκρίζων λύκων που παρέλαβε ο εταίρος του Μπαχτσελί, σύμφωνα με τον οποίο, πέρα από τα νησιά του Α. Αιγαίου έχουν κοκκινίσει, ως τουρκική επικράτεια, και την Κρήτη!!!
Ξεκίνησαν στο παρελθόν με την Γαύδο και τώρα βάζουν στο νεο Οθωμανικό αφήγημά τους και την Μεγαλόνησο. Βεβαίως η προπαγάνδα , προπαγάνδα. Παρά τα όσα η ιστορία μερικών δεκαετιών αποκαλύπτει και καταδεικνύει το ποιος είναι αυτός που δεν τήρησε τις Συμφωνίες, και ποιος είναι ο επιτιθέμενος, εν τούτοις ο Σουλτάνος και οι συν αυτώ, κάνοντας το άσπρο μαύρο και ψευδόμενοι ασυστόλως επιχειρούν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως επιτιθέμενη.
Κατόπιν όλων αυτών τι διάλογο μπορεί να κάνει κανείς με έναν τόσο αναξιόπιστο γείτονα που έχει την άποψη ότι ο ισχυρότερος μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις του στον πιο αδύναμο και κόβει και ράβει το Διεθνές Δίκαιο στα μέτρα του;
Η μόνη απάντηση είναι μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη…
ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com/