22 Αυγούστου 2022

Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από τον Έβρο μέσα σε ένα 24ωρο

 

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο που σχετίζεται με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. «Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού στον ποταμό, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.

Η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί κάνει τον «βαρκάρη» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέροντας επίσης ότι « δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι»

Σχετικά με την νησίδα στον Έβρο όπου εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, ο υπουργός παρουσίασε ένα επίσημο έγγραφο του ΓΕΣ το οποίο αναφέρει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι συντεταγμένες της είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

Απευθυνόμενος επίσης στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».