23 Αυγούστου 2022

Σύλλογος Γυναικών Πύργου «Η Κυβέλη»: Κυβελομαγειρέματα



 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε μετά από 2 χρόνια απουσίας η καθιερωμένη γιορτή του χωριού μας «Κυβελομαγειρέματα» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Πύργου «Η Κυβέλη» την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022. Για 12η χρονιά γεύσεις και μουσική στόλισαν την ξεχωριστή πλατεία του Πύργου.  

Οι ευχαριστίες στους κάτωθι: 

Στον Χορευτικό Όμιλο Σάμου ΧΟΡ.ΟΣ και τον χοροδιδάσκαλό τους κο Μάκη Ευαγγέλου για το όμορφο πρόγραμμα που πρόσφεραν
Στους Συλλόγους «Α.Σ. ΛΑΙΛΑΨ» από τη Χώρα Σάμου, ΠΣ Πανδρόσου, Πολιτιστικό Πυθαγορείου «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ», το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χώρας, τη Διοίκηση του Στρατοπέδου 298 Μ/Κ ΤΕ για τα τραπεζοκαθίσματα
Στον πρόεδρο της κοινότητας Πύργου για την παραχώρηση της πλατείας
Στην υπέροχη ορχήστρα «Γραιγολεβάντε» που γράφουν ξεχωριστή ιστορία στο νησί της Σάμου διατηρώντας τα ηχοχρώματα του παραδοσιακού πανηγυριού που αγκαλιάζεται ιδιαίτερα από τη νεολαία και συγκεκριμένα στους: 
Γιάννη Αναστασόπουλο – βιολί, φωνή, Στέλιο Βαρβάκη – κρουστά, Σίμο Παύλο - ούτι, Βασίλη Πολύδωρο – λαούτο, φωνή και τους δικούς μας Πυργιώτες Παναγιώτη Παναγάκη στο τραγούδι και Αλέξανδρο Διακογιάννη στο κύμβαλο!

Σε όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά για να στηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση και έδωσαν πολύτιμο χρόνο από το φορτωμένο πρόγραμμά τους, τις κυρίες που μαγείρεψαν τα υπέροχα φαγητά και γλυκά τους. Στα παιδιά του χωριού που η βοήθειά τους ήταν παραπάνω από σημαντική. 
Σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και την απίστευτη συμμετοχή τους και στήριξαν το Σύλλογό μας.
 

Δύο σχόλια:

1/ Η προσφορά είναι λέξη και πράξη σημαντική που καλλιεργείται στον καθένα μας ξεχωριστά. Για τη συνέχεια οποιασδήποτε γιορτής στο χωριό προϋπόθεση είναι η συνεισφορά όλων μας. Δεν κερδοσκοπούμε, άλλωστε, επιδιώκουμε να γυρίσει ό, τι κέρδος προκύψει πίσω στο χωριό, σε δράσεις πολιτισμού, στα παιδιά για να μείνει ζωντανό το χωριό. Γι’ αυτό ζητάμε συγγνώμη για όσες αστοχίες υπήρξαν (φωτισμός, καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση κλπ). Όσοι πιο πολλοί-ές τόσο καλύτερα!

 

2/ Το λέμε και το ξαναλέμε… Τα ορεινά χωριά έχουν ζωή, μένει κόσμος, μένουν παιδιά… Δεν μπορούμε να είμαστε ξεχασμένοι από παντού… Θέλουμε υποστήριξη από το δήμο, την περιφέρεια, το κράτος κλπ. Και σαν ευγενική υπενθύμιση για άλλη μια φορά ζητάμε την ΑΜΕΣΗ επισκευή (μετά το σεισμό του 2020) του κοινοτικού κτιρίου που φιλοξενείται η αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου «Γεώργιος Αρ. Χαραλαμπάκης» για να στεγάσουμε τις δραστηριότητές μας για τον χειμώνα που έρχεται!

 

Καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού σε όλους και όλες! Συνεχίζουμε…!