23 Αυγούστου 2022

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις στην ενέργεια για τον Σεπτέμβριο Σήμερα , στις 09:30 το πρωί, πρόκειται να ανακοινωθούν επιδοτήσεις στην ενέργεια για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Στα 2 δισ. θα ανέλθει η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Real FM 97.7 και αναφερόμενος στο πακέτο ΔΕΘ, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αυξημένες οι τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τον Σεπτέμβριο
Υπενθυμίζεται ότι σε υψηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν, διαμορφώνονται τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο, βάσει των ανακοινώσεων των παρόχων.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στο ύψος της επιδότησης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον επόμενο μήνα, με την οποία επιδιώκεται η διατήρηση των τελικών τιμών καταναλωτή κοντά στο επίπεδο του Αυγούστου.

Ρεύμα: Άλμα των τιμών χονδρικής στην Ευρώπη
Στο μεταξύ, σε τιμές πάνω από τα 600 ευρώ/μεγαβατώρα διαμορφώνεται η χονδρική για αύριο σε όλη την Ευρώπη με ελάχιστες εξαιρέσεις. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα καταγράψει νέο ρεκόρ στα 616,38 ευρώ, φτάνοντας υψηλότατα επίπεδα και σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, στη Γαλλία η τιμή χονδρικής θα φτάσει τα 611 ευρώ και στη Γερμανία και την Ιταλία τα 605 ευρώ. Στην Πολωνία η τιμή φτάνει τα 387 ευρώ και στην Ιρλανδία στα 500 ευρώ. Η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στην Ελβετία με 642,52 ευρώ. Στον αντίποδα, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία η τιμή διαμορφώνεται στα 182 ευρώ. Πηγή:www.dimokratiki.gr