28 Ιουλίου 2022

ΚΑΡΛΑΣ - ΜΙΛΙΑ Ο ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΣΑΜΟ




 ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΑΜΙΩΤΕΣ ΔΕΝ  ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ;    
                                  
 
Συσκέψεις επί συσκέψεων στις 26 Ιουλίου με πλήθος υποσχέσεων από τον κ.Τριαντόπουλο στην πυρόπληκτη και ακόμη φλεγόμενη Λέσβο για την επούλωση των πληγών κατοίκων και επιχειρήσεων, και καλώς βέβαια.  
 
Για την άρτι πυρόπληκτη  και από 2ετίας  σεισμόπληκτη  Σάμο όμως; 
 
Άλαλα τα χείλη και των λοιπών  αρμοδίων και των θεσμικών .
 
Μιλιά  ο Γενικός Γραμματέας  Μανώλης Κουτουλάκης, μιλιά ο Περιφερειάρχης  Κώστας Μουτζούρης, μιλιά η λαλίστατη Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αναστασία  Αντωνέλλη (άραγε με ποιαν αρμοδιότητα κατέθεσε υπόμνημα ,παρόντων του Περιφερειάρχη και του επιχώριου και επί της Πολιτικής Προστασίας υπεύθυνου Αντιπεριφερειάρχη, προς τον Υπουργό).
 
Λες και ήπιαν όλοι τους τ' αμίλητο νερό, λες και το νησί μας δεν ανήκει κι αυτό στο Βόρειο Αιγαίο , λες και δεν έχει μαζί με τις καταστροφές απ' την πρόσφατη πυρκαγιά και  τις φοβερές  πληγές του φονικού και καταστροφικού σεισμού ανοιχτές ακόμη , αποτέλεσμα των ανεπαρκών Κυβερνητικών πολιτικών  στήριξης  όπως συμβαίνει και με την ήδη καιόμενη και από 5ετίας σεισμόπληκτη Βρίσα της Λέσβου.
 
Βέβαια πρόλαβαν  και  κατέθεσαν, γραμμένες, κυριολεκτικά, στο γόνατο , προτάσεις  προς τον Υπουργό ως Περιφερειακή Αρχή παρακάμπτοντας και πάλι το Περιφερειακό Συμβούλιο, και παραβλέποντας, προκλητικά, για μια ακόμη φορά, την πυρόπληκτη Σάμο. 
 
Άξιος ο μισθός όλων τους τόσο  για τις πράξεις όσο  και  κυρίως  για τις παραλείψεις τους.
                                                   
                                                Μανώλης Νικ. Κάρλας 
                           
           Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Σάμου .