12 Ιουλίου 2022

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στα διαγνωστικά εργαστήρια και πολυιατρεία

 

Σε νέα απεργιακή διαμαρτυρία από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου προχωρούν τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυιατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, αφού το υπουργείο Υγείας κωφεύει στα αιτήματα, που έχουν θέσει εδώ και καιρό, και προκειμένου, όπως τονίζουν, να διεκδικήσουν την βιωσιμότητα των εργαστηρίων και του προσωπικού τους.

«Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του υπουργού», αναφέρει το διευρυμένο συντονιστικό όργανο των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) μετά από συνεδρίασή του.

Ζητά «την άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια», γιατί αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τους εργαζόμενους «τους προσεχείς μήνες και άμεσο επακόλουθο, το βέβαιο κλείσιμο των εργαστηρίων», και η «όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις».

«Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους. Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς! Ζητάμε την επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» εξηγεί το συντονιστικό στην ανακοίνωσή του, που καταλήγει ως εξής:

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον αφανισμό μας! Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται! Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα για την Υγεία».

efsyn.gr