22 Ιουλίου 2022

Σωματείο ΑΜΕΑ ο “Ίκαρος”: Κατήγγειλε στην εισαγγελία τις δυσκολίες προσβασιμότητας στο νησί



 Τις δυσκολίες προσβασιμότητας των Ατόμων με ειδικές ανάγκες κατήγγειλε το Πανσαμιακό Σωματείο ΑμεΑ και φίλων ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΑΣ « Ο ΙΚΑΡΟΣ» στην Εισαγγελία Σάμου.

Συγκεκριμένα το Σωματείο ΑΜΕΑ αναφέρει στην καταγγελία του την τραγική κατάσταση που παρουσιάζει το νησί της Σάμου, σχετικά με την προσβασιμότητα στα Δημόσια κτίρια και στους δρόμους, στα ξενοδοχεία κ.λπ. που καθιστά αδύνατη την πρόσβαση στα άτομα με κινητικά προβλήματα και όχι μόνο.

Εστιάζουν επίσης στην απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων πολιτών απέναντι στα άτομα με αναπηρία που χρησιμοποιούν το μηχανισμό Seatrac των παραλιών στην πόλη του Καρλοβασίου.

Υπενθυμίζει ότι το σωματείο της Σάμου, έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις τα προηγούμενα χρόνια με αιχμή τα ζητήματα της προσβασιμότητας, της υγείας, της ειδικής αγωγής, της δουλειάς, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει κάτι ουσιαστικά.

«Παρά τις τρείς δημόσιες διαβουλεύσεις όλων τον φορέων του νησιού μας για το ( ΣΒΑΚ), Σύστημα Βιώσιμης Αστικής Κυκλοφορίας που το χειρίζεται ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και για τους δύο Δήμους από της 19-11-2019 και λήξη 5 Αυγούστου του 2020 μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει, αν και είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλα τα έργα των Δήμων και κυρίως σε έργα και μελέτες που αφορούν την προσβασιμότητα στο νησί μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην καταγγελία τους προς την Εισαγγελέα Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου στηρίζει το “ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΑΣ <Ο ΙΚΑΡΟΣ >” και καλεί τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους «να κάνουν υπόθεση του αγώνα τους τις δίκαιες αυτές απαιτήσεις».

Πηγή: ertnews.gr