26 Ιουλίου 2022

Aegean Cargo Sailing 2022 - Τα προϊόντα του Αιγαίου ταξιδεύουν με πανιά και ηλεκτροκίνηση
 Ο δεύτερος για φέτος καλοκαιρινός γύρος του Αιγαίου με το πανί και τον άνεμο του Aegean Cargo Sailing έχει ήδη ξεκινήσει και ο καπετάνιος Λουκάς Γκουρτσογιάννης και το πλήρωμά του με το ιστιοπλοϊκό σκάφος Marina Star τύπου Beneteau Oceanis 48 καθώς επίσης με το ηλιακό ηλεκτρικό ιστιοφόρο Pelago θα φτάσουν την Τρίτη 26/7/2022 στη Χίο όπου θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή 29/7/2022. Το πλήρωμα του σκάφους θα περιηγηθεί σε τοπικές μονάδες παραγωγής του νησιού, με σκοπό την παραλαβή τοπικών προϊόντων για μεταφορά, την ενημέρωση των ντόπιων παραγωγών και την προώθηση εμπορικών δεσμών με άλλα νησιά αλλά και με αγορές του εξωτερικού. 

Επιπλέον, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 η Κοιν.Σ.Επ Ιστία Αιγαίου και το Dock - Συνεργατικός Χώρος Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και το Επιμελητήριο Χίου θα διοργανώσουν στο νότιο Λιμενοβραχίονα, στον Κόκκινο Φανό και ώρα 19:00 μ.μ. την εκδήλωση με θέμα: “Τα προϊόντα του Αιγαίου ταξιδεύουν με πανιά και ηλεκτροκίνηση”, η οποία υλοποιείται στα πλαίσια του έργου ''Ιστιοπλοϊκή και ηλεκτροκίνητη μεταφορά οικολογικών προϊόντων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο: Ένα πιλοτικό πείραμα'' με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου. Ο Φορέας Τουρισμού Χίου θα στηρίξει την εκδήλωση με κέρασμα τοπικών προϊόντων από τα μέλη του, ενώ χορηγός επικοινωνίας θα είναι η ΕΡΤ Β. Αιγαίου.
 
Επόμενοι προορισμοί: Ικαρία/Φούρνοι - Σάμος - Πάτμος - Λειψοί - Κάλυμνος - Αστυπάλαια – Αμοργός/Ανάφη – Σαντορίνη - Ίος - Σχοινούσα – Πάρος – Σίφνος - Σύρος – Τήνος – Λαύριο.
Η πρωτοβουλία Aegean Cargo Sailing έχει σκοπό να θεμελιώσει σταδιακά, σε μόνιμη βάση και πραγματική κλίμακα, την ιστιοπλοϊκή μεταφορά προϊόντων στο Αιγαίο και ταυτόχρονα να προωθήσει τον ήπιο οικολογικό τουρισμό που επικεντρώνεται στην ιστιοπλοΐα και τον αγροτουρισμό με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Η προσπάθειά μας έχει ήδη βραβευθεί στους διαγωνισμούς Green Ideas Greece 2021, Climaccelerator Beyond & Venture Impact Awards για την καινοτομία και την οικολογική μας δράση. Παράλληλα, υλοποιούμε το έργο «Ιστιοπλοϊκή και ηλεκτροκίνητη μεταφορά οικολογικών προϊόντων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο: Ένα πιλοτικό πείραμα» σε συνεργασία με το Dock και τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, στα πλαίσια του οποίου ολοκληρώσαμε την πρώτη παγκοσμίως μετατροπή του μεταφορικού ιστιοφόρου Pelago σε ηλιακό ηλεκτρικό και προχωράμε στην εδραίωση ενός νέου οικολογικού μοντέλου μεταφορών στο Αιγαίο. Aν θέλετε να γνωριστούμε από κοντά και να μάθετε περισσότερα για το Aegean Cargo Sailing, επικοινωνήστε μαζί μας!

www.aegeancargosailing.org