4 Μαρτίου 2022

Armyvoice: Η Ελλάδα ετοιμάζει να στείλει Στρατό στην Ουκρανία

 
Η Ελλάδα ετοιμάζει να στείλει Στρατό στην εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr

Της Ιωάννας Ηλιάδη

Σε πολεμική προετοιμασία μπαίνει η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του Armyvoice.gr, ετοιμάζεται να εμπλακεί στην ουκρανική κρίση και με αποστολή στρατευμάτων.

Ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει σήμα από την 1η Στρατιά με διαταγή ΓΕΕΘΑ να προετοιμαστεί μια διμοιρία από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να μεταβεί στην εμπόλεμη περιοχή.

Για τον λόγο αυτό συλλέγονται πληροφορίες για συγκεκριμένη περιοχή ώστε να γίνει και η ανάλογη προετοιμασία και ο εξοπλισμός των Ελλήνων στρατιωτικών που θα λάβουν ουσιαστικά μέρος στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Μητσοτάκης: Ελληνικός στρατός στην Ουκρανία (ότ)αν το ζητήσει το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ζητηθεί να συλλεχθούν δεδομένα για τον εξοπλισμό των Ρώσων στρατιωτικών, τη μορφολογία του εδάφους καθώς και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν ώστε να λάβουν και τα ανάλογα εφόδια από την Ελλάδα.

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τη διμοιρία Στρατονομίας που υπάγεται στην ΝΑΤΟϊκή NRF, αν και τα στοιχεία για αυτό είναι συγκεχυμένα.

Γεγονός είναι ότι υπάρχει προετοιμασία, και ενδεχομένως να μην έχει ακόμα δοθεί το πράσινο φως για αποστολή στρατευμάτων.

Ανεξάρτητα βέβαια από το που υπάγεται η διμοιρία θα πρέπει να σημειωθεί ότι γίνεται σχετική προετοιμασία χωρίς να υπάρχει έγκριση της Βουλής για αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο εξωτερικό.

Κανονικά θα έπρεπε να εισηγηθεί το ΣΑΓΕ και να φθάσει το αίτημα στην Βουλή για έγκριση.

Πηγή: armyvoice.gr