14 Φεβρουαρίου 2022

Foreign Office: Δεν θεωρούμε υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία των ελληνικών νησιών Ενθαρρύνουμε Ελλάδα και Τουρκία να συνεχίσουν να εργάζονται για να επιλύσουν εντάσεις στο Αιγαίο μέσω διαλόγου, αναφέρει του Foreign Office.

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε με δήλωση πως δεν συμμερίζεται τα περί αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας επί νησιών του Αιγαίου που διατυπώθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Εκπρόσωπος του Foreign Office ανέφερε σε γραπτή δήλωση προς το Σκάϊ: «Δε θεωρούμε την κυριαρχία ελληνικών νησιών να είναι υπό αμφισβήτηση».

Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως «Ελλάδα και η Τουρκία παραμένουν στενοί φίλοι και σύμμαχοι του Ηνωμένου Βασιλείου», καθώς και ότι η βρετανική πλευρά καλωσορίζει την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών «ώστε να επιδιώξουν μία επίλυση των εντάσεων στο Αιγαίο πέλαγος».

«Ενθαρρύνουμε και τις δύο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται για να επιλύσουν εντάσεις στο Αιγαίο μέσω διαλόγου», κατέληξε η δήλωση του Foreign Office, που ήρθε μία ημέρα μετά από αντίστοιχη τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.