9 Φεβρουαρίου 2022

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Καλλιστράτους
 Δημοτικό Συμβούλιο 7ης Φεβρουαρίου 2022


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την 7η Φεβρουαρίου 2022, συζητήθηκε ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Καλλιστράτους της κοινότητας Σαμίων.
Το εν λόγω θέμα είχε συζητηθεί την ίδια μέρα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου ο επικεφαλής της παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ως μέλος της επιτροπής, ήταν υπέρ της αμφιδρόμησης της εν λόγω οδού.


Υπερψηφίστηκε από την παράταξή μας αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο η αμφιδρόμηση της οδού από το Γενικό Νοσοκομείο μέχρι την διασταύρωση με την οδό Στεφανίδη (προς παραλία Γάγκου).
Ελπίζουμε το εν λόγω ζήτημα να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επιπρόσθετα, ένα μείζων θέμα που πρέπει συγχρόνως να διευθετηθεί είναι η εύρεση χώρων στάθμευσης. 
Βασικό πρόβλημα στις περισσότερες μεγάλες κοινότητες του Δήμου μας εξακολουθεί να παραμένει η ύπαρξη χώρων στάθμευσης. Είναι αναγκαία η σύνταξη οργανωμένων μελετών με τις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς και η εξεύρεση και εξασφάλιση επαρκών χώρων στάθμευσης όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες. 
Ως εκ τούτου, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας (των ελεύθερων εκτάσεων που έχει στην ιδιοκτησία του). Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη οδό, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ακίνητη περιουσία του Δήμου περιλαμβάνονται 2 εκτάσεις, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό.