19 Ιανουαρίου 2022

Oι Η.Π.Α. πούλησαν Ελλάδα και East-Med για να κλείσει η Άγκυρα τα Στενά στα ρωσικά πλοία! Βρετανία, HΠΑ και Γαλλία υποσχέθηκαν στον Τούρκο ΥΠΑΜ, Χ.Ακάρ, ακύρωση του East-Med προκειμένου η Τουρκία να βοηθήσει στην ένοπλη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας κλείνοντας τα Στενά του Βοσπόρου στα ρωσικά πλοία!

 

Ρωσικές πηγές τονίζουν πως “διεξήχθη πρόσφατα μια συνάντηση αξιωματούχων ΗΠΑ-Βρετανίας-Τουρκίας” για το ουκρανικό Ζήτημα.

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι στην παρούσα φάση και με ορίζοντα το 2024 ο αγωγός East-Med “παγώνει” αλλά δεν ακυρώνεται 100%.

 

“Παγώνει” προσωρινά κάθε συζήτηση για τον αγωγό λόγω της επικείμενης ρωσο-ουκρανικής ανάφλεξης και της απαίτησης του ΝΑΤΟ να εφαρμόσει η Τουρκία το “Σχέδιο Β” .

 

Ποιο είναι αυτό; Το κλείσιμο των Στενών στα ρωσικά πολεμικά και εμπορικά πλοία. Το τελευταίο φαίνεται πως θα ενταχτεί και σε ένα πακέτο οικονομικών κυρώσεων..

 

Οι απαιτήσεις και οι προσφορές ΗΠΑ-ΒρετανίαςΝα προμηθεύσει η Τουρκία με έμψυχο υλικό (τζιχαντιστές κτλ) την Ουκρανία
Να παρέχει αδιάκοπα λογιστική υποστήριξη στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις
Επιβολή ναυτικού αποκλεισμού στα ρωσικά πλοία μέσω των Στενών
Ακύρωση του Turkish Stream
Aκύρωση του East-Med
Yποστήριξη των αεροναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα.
Εφαρμογή του τουρκολιβυκού Μνημονίου
 

Ρωσικές πηγές: Στο επίκεντρο τα Στενά“Η Τουρκία θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου στα ρωσικά πλοία σε περίπτωση έναρξης εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

 

Η Μόσχα πιστεύει πως η Τουρκία ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για να μπλοκάρει τα ρωσικά πλοία στον Βόσπορο σε περίπτωση έναρξης επίθεσης στην Ουκρανία.

 

Μην ξεχνάμε πως η Τουρκία βρίσκεται ακόμη στο ΝΑΤΟ. Συνεπώς είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τις εντολές της Συμμαχίας.

 

Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να μπλοκάρει ή να περιορίσει την κίνηση των ρωσικών πλοίων στα Στενά.

 

Αυτή τη στιγμή η Τουρκία συζητά για το θέμα αυτό με Βρετανία και ΗΠΑ. Αυτές είναι οι δύο χώρες που πιέζουν την Τουρκία για άμεση λήψη μέτρων εναντίον της Ρωσίας.

 

Επί τάπητος βρίσκονται όλες οι ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία και γενικότερα το Ουκρανικό Ζήτημα.

 

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης είναι ακόμη άγνωστες. Παρόλ’ αυτά, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η Τουρκία επαναβεβαίωσε την δέσμευση της στους στόχους της Ατλαντικής Συμμαχίας.

 

Επιπλέον, η Τουρκία εξέφρασε την ανησυχία της για πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς.

 

Το κλείσιμο των Στενών είχε συζητηθεί ξανά ως μέτρο εναντίον της Ρωσία λίγα χρόνια πριν, όταν και πάλι υπήρχε κίνδυνος άμεσης ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης” αναφέρουν ρωσικές πηγές.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτός που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις από πλευράς Τουρκίας είναι ο ίδιος ο Χουλουσί Ακάρ και όχι οι Μ. Τσαβούσογλου και Ερντογάν.

ΠΗΓΗ : warnews247.gr