17 Ιανουαρίου 2022

«Να αναστραφεί η απώλεια θέσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο»
 Ερώτηση του βουλευτή Λέσβου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννη Μπουρνού στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού

Ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού σχετικά με τις απώλειες θέσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο συνυπέγραψε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς.

Στην ερώτηση των αρμόδιων τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνας Νοτοπούλου και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, που συνυπογράφουν 45 ακόμα Βουλευτές, υπογραμμίζονται τα προβλήματα βιωσιμότητας του ξενοδοχειακού κλάδου κατά τη διάρκεια δύο ετών πανδημίας. Τα περιορισμένης έκτασης μέτρα που λήφθηκαν από την κυβέρνηση δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την κατακόρυφη μείωση των εσόδων τους.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μονοψήφια ποσοστά στις πληρότητες, με αποτέλεσμα τις αλλεπάλληλες απολύσεις εργαζομένων, παρά τις εκκλήσεις των ξενοδοχειακών ενώσεων για χορήγηση μέτρων διατήρησης των θέσεων εργασίας, όπως έχουν δοθεί σε άλλους πληττόμενους κλάδους.

Το αυξημένο ενεργειακό κόστος επιδεινώνει την κατάσταση, ενώ τα προγράμματα στήριξης που έχουν υλοποιηθεί είναι ανεπαρκή και αφήνουν εκτός την πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι αρμόδιοι υπουργοί ερωτώνται για τις ενέργειες που προτίθενται να αναλάβουν, ώστε να αναστραφεί η απώλεια θέσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο που ήδη σημειώνεται από την αρχή της χρονιάς.