21 Ιανουαρίου 2022

Γ. Πλακιωτάκης: 27 εκατ. ευρώ για λιμενικές υποδομές-ακτοπλοϊκές συνδέσεις για τη Σάμο

 


Σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου συμμετείχε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε και το τοπικό Λιμεναρχείο.

«Είχαμε μια ιδιαιτέρως παραγωγική συζήτηση με τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει - για πρώτη φορά στη ιστορία του - έντονη αναπτυξιακή παρέμβαση. Στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου έχουν εξασφαλιστεί πόροι για την ωρίμανση και υλοποίηση κρίσιμων και σημαντικών λιμενικών έργων και υποδομών για τη Σάμο, τους Φούρνους, την Ικαρία και τη Θύμαινα, ύψους 13 εκατ. ευρώ» είπε.

«Επιπλέον, για πρώτη φορά έχουν δεσμευθεί πόροι της ΕΕ ύψους 14 εκατ. ευρώ ετησίως για επτά ενδονησιωτικές γραμμές της Περιφερειακής Ενότητας της Σάμου. Σε όλα αυτά, που βεβαίως συνεχίζονται, προστίθεται το 2022 και η ένταξη έργων στο πρόγραμμα Νέαρχος, το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο της εθνικής στρατηγικής μας για τη νησιωτικότητα» σημείωσε ο ΥΝΑΝΠ.

«Ως νησιώτης ο ίδιος, γνωρίζω καλά τις ιδιαιτερότητες της ζωής σε ένα νησί και την τεράστια εθνική και κοινωνική σημασία της ενίσχυσης της νησιωτικής Ελλάδας. Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ανάπτυξη των νησιών και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των νησιωτών μας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι βασική προτεραιότητα» τόνισε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής ΝΔ Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη, και η αντιπεριφερειάρχης για θέματα ανάπτυξης και προώθησης προϊόντων του Βορείου Αιγαίου, Σουλτάνα Ανδρεάδου.
https://www.naftemporiki.gr/