15 Σεπτεμβρίου 2021

Πυρά κατά Μηταράκη από Πολάκη και Καμίνη στη Βουλή για τις μόνιμες δομές στα νησιά



 Αντιπαράθεση προέκυψε στη Βουλή αναφορικά με τη δημιουργία των μόνιμων δομών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.
«ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΩΝ»
Ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δομές θα γίνουν καθώς αυτό θα συμβάλει στη μείωση των ροών.

«ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΕΤΕ»

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης, ζήτησε από τον κ.Μηταράκη να απαντήσει ξεκάθαρα για το πόσο κοστίζει το τετραγωνικό στις νέες δομές, πόσο κοστίζει η διατροφή προσφύγων/μεταναστών ημερησίως και γιατί δεν γίνονται ατομικές συμβάσεις εργασίας για φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα.

«ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ»

Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε από την πλευρά του ότι «ως ΚΙΝΑΛ δεν εγκρίνουμε καμία δομή σε έκταση 200 στρεμμάτων, κάτι που προϊδεάζει ότι η Χίος και τα άλλα νησιά θα είναι μόνιμη φυλακή ανθρώπων».
Οι τοποθετήσεις έγιναν στο πλαίσιο ενημέρωσης από τον Υπ.Μετανάστευσης και Ασύλου για το έργο «Παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων κάθε τύπου Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών και συναφών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και κτηριακών υποδομών κάθε Υπηρεσίας αρμοδ.Υπ.Μετανάστευσης και Ασύλου» πριν από τη σύναψη της σχετικής σύμβασης στη διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.