16 Αυγούστου 2021

Έλεος με τις περαντζάδες στα σεισμόπληκτα της Σάμου

 


Δέκα μήνες πέρασαν κι ακόμη οι αποζημιώσεις για το σεισμό που έγινε στη Σάμο την 30η Οκτωβρίου 2020 παραμένουν νούμερα σε ένα κομμάτι χαρτί. Κανένα φυσικό πρόσωπο δεν έχει αποζημιωθεί για να επισκευάσει το κίτρινο σπίτι του, ενώ για το κόκκινο, δε βαριέσαι, ας κάνουμε άλλον ένα σταυρό μη μας πέσει στο κεφάλι. 

Λίγες μέρες πριν, η Εύβοια έπεσε στην άνιση μάχη με τη φωτιά προκειμένου να σώσει το βιός της, τα χωριά, τα σπίτια των προγόνων της, την οικογένεια, γιατί η οικογένεια δεν έχτισε μόνο τούβλα αλλά και αναμνήσεις.

 Ποιος να κατηγορήσει αυτούς τους ανθρώπους;  Βάραγε σαν τρελό το 112 όμως ο κόσμος δεν έφευγε, παρέμενε και επέμενε να σώσει το σπίτι του γιατί ήξερε, από δεκάδες παράδειγματα, ότι στο τέλος δε θα έχει ούτε σπίτι, ούτε ζωή. 

Δυστυχώς εμείς εδώ στη Σάμο δεν είχαμε την ίδια τύχη, της επιλογής. Ο σεισμός δεν παλεύεται, δεν τη γλυτώνεις. Έτσι την πατήσαμε και περιμένουμε την Περιφέρεια  και τον κάθε Περιφερειάρχη  να κάνει τη δουλειά του και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου τις οποίες από τις αρχές Φεβρουαρίου  μόνο συζητάμε, ενώ στις 10/8 περνά και χαζεύει στις γειτονιές μας μια ακόμη πολυάριθμη επιτροπή της περιφέρειας διαπιστώνοντας το προφανές, ότι το πράγμα δεν προχωράει, βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν. 

Στο pick της τουριστικής σεζόν ετοιμόρροπα σπίτια, επιχειρήσεις χωρίς ζωή και εμείς, οι σεισμόπληκτοι της Σάμου να περιμένουμε την επιδότηση του ενοικίου. Κύριοι, αφήστε τις ιδεολογίες και τις επιτροπές κι ελάτε πραγματικά να βάλετε κανά χεράκι να νοικοκυρευτούμε. Υπάρχουν λεφτά ή όχι;.

 Ο Σταϊκούρας άνοιξε λογαριασμό για τους πυρόπληκτους, και εσείς ακόμη να πάρετε χαμπάρι ότι το ταμείο είναι μείον. Μας φλόμωσαν με τις Υπουργικές αποφάσεις, τα όχι και τα μη, με τα εκατομμύρια στο χαρτί που δεν προλαβαίνουμε να μετράμε.  

Έλεος πια με τις περαντζάδες και τα masterplan  Και αν η Δ.Α.Ε.Φ .Κ. δυσλειτουργεί - ντρέπεστε να πείτε κωλυσιεργεί; - φτιάξτε και μια αντίστοιχη τοπική, δική μας, με εθελοντική προσφορά. Ειδάλλως να μιλήσει η Ελληνική δικαιοσύνη, για όλα και όλους.