16 Ιουνίου 2021

Η μελλοντική καταστροφή της Σάμου ξεκινάει σήμερα.......γράφει ο δικηγόρος Δημήτρης Χούλης

Επισημαίνει στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης


Επειδή ο φιλος μας ο Manos Logothetis θα βγει σύντομα να πανηγυρίσει για την αποσυμφόρηση, θα σας πω το μυστικό πως την κάνουν.. 

Είχαν πει για μεταφορά του ΚΥΤ τελη Φλεβάρη, μετά μαρτη μετά Απρίλη κλπ.. δεν τους έβγαινε όποτε είπαν καλοκαίρι.. για να γίνει η μεταφορά έπρεπε να πέσουμε στα 1200 ατομα καθώς δε θα ανεχτούμε 2 ΚΥΤ ταυτόχρονα. Έτσι λένε μες στο καλοκαίρι θα το έχουμε.. περνούσε ο καιρός και τίποτα. Δεν έπεφτε ο κόσμος. Ταυτόχρονα είδαν ότι ίσως πρέπει να πάμε πιο κάτω ακόμα (800ατομα) καθώς τα προβλήματα με το νερο δεν ξεπερνιούνται. Την ίδια ώρα η υπηρεσία του ΚΥΤ που ανοίγει κάρτες είναι πιο αργή και απο το θάνατο. Έτσι ατομα που έχουν άρση του περιορισμου απο αρχές Μαΐου, φτάσαμε μέσα Ιουνίου και ακόμα περιμένουν. 

Τι έκαναν λοιπόν τα γατονια;; Είπαν (ανεπίσημα) αφήστε οσους μπορείτε να φεύγουν ακόμα και παράνομα. 

Τουλάχιστον 100 ατομα (νομίζω παραπάνω) που δεν είχαν ανοιχτή κάρτα αφέθηκαν διακριτικά να φύγουν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα καταστραφεί η διαδικασία τους καθώς έφυγαν «παράνομα» με τις ευχές της κυβέρνησης που επι 2.5 χρόνια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία τους και τους είχε εδώ να περιμένουν και τώρα φευγουν. 

«Και τι σε νοιάζει εσένα;; Επειδή χάνεις τη δουλειά σου;;» 

Μα ακριβώς το αντιθετο: αυτοί δε με είχαν ανάγκη απλά ανέμεναν απόφαση. Ενώ τώρα θα με έχουν ανάγκη όταν θα τους ξαναφέρουν άρα μου φτιάχνουν πελατεία. Και τότε γιατί γκρινιάζω;; Γιατί όλοι αυτοί που έφυγαν παράνομα θα συλληφθούν στην Αθηνα. Και μόλις ανοίξει το μεγάλο στρατόπεδο/φυλακή θα μας τους στείλουν πακέτο στη Σαμο να μένουν μόνιμα εκεί καθώς η Τουρκία δε θα τους δέχεται.. άρα αντί να τους είχαν τελειώσει τη διαδικασία και σήμερα να ήταν νόμιμοι κάπου στην Ευρώπη, τους καθυστέρησαν, τους άφησαν/ανάγκασαν να φύγουν παράνομα για να πανηγυρίζουν με τα ποστ για την αποσυμφόρηση και θα μας γυρίσουν ως παράνομοι σε 6-7 μήνες. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο ΚΥΤ, το Υπουργείο και οσους γνωρίζουν και σιωπούν γιατί αυτό συμφέρει (πρόσκαιρα) την πολη.. 

Είδαμε το τυρί δεν είδαμε τη φάκα..