24 Μαΐου 2021

Η προσφυγή για την ακύρωση μίσθωσης των αγροτεμαχίων στο ΚΥΤ Φυλακίου και ο ευρισκόμενος «εν υπνώσει» Δήμαρχος Ορεστιάδας




Στις 27 Μαρτίου 2021 εστάλη από τον Νομικό Σύμβουλο της ΕΑΚΥΤ Έβρου, Πάρη Παπαδάκη, έτοιμη αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Υπουργείου Ασύλου και Μετανάστευσης για τη μίσθωση των αγροτεμαχίων που αφορούσε την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου. 
Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας την απέκρυψε τηρώντας σιγή ιχθύος. Διατυμπανίζει ότι κάνει αγώνα κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου. 

Αν ήθελε όμως να κάνει αγώνα στην πράξη, έπρεπε να πάρει την έτοιμη προσφυγή και να την καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Ήταν μία από τις τελευταίες ελπίδες μας όσον αφορά τη νομική διάσταση του θέματος. Στο παρελθόν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας είχε δηλώσει ότι «θα διερευνήσουμε νομικά το θέμα». Έμεινε όμως μέσα στην απραξία του και το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η ευκαιρία για προσβολή της απόφασης του Υπουργείου, γιατί η ημερομηνία προσφυγής ήταν η 18η Μαΐου 2021. Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας είναι «καλός» στα λόγια και στο «μπλα - μπλα», αλλά υστερεί δραματικά στις πράξεις. Μήπως όμως δεν είναι έτσι;   
Αγαπητοί φίλοι, 
Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας αποτελεί μέρος του προβλήματός μας και προσπαθεί εντέχνως με πολλούς τρόπους (αποφυγή συνεδριάσεων για ό,τι αφορά το ΚΥΤ, αποφυγή να ακούσει τις απόψεις όλων των μελών του Δ.Σ., συνεδριάσεις για θέματα ήσσονος σημασίας του Δήμου, καλλιέργεια εφησυχασμού των πολιτών με την αποσιώπηση του ΚΥΤ από την επικαιρότητα κ.ά.) να παγώσει το θέμα του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου. Με την απραξία του δίνει λαβή να υποπτευθεί ο κάθε πολίτης ότι είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, αλλά ένας Θεός και ο κ. Μηταράκης ξέρουν πώς.    
Ορεστιάδα 23 Μαΐου 2021
Από την ΕΑΚΥΤ Φυλακίου Έβρου