9 Απριλίου 2021

«Ναι στην υπερδομή αλλά πολέμιος του Συμφώνου ο Δήμαρχος»
 Ανακοίνωση του συνδυασμού «Χίος Μπροστά»:

Ο απομονωμένος από τη Χιακή κοινωνία Δήμαρχος Χίου, αφού σήμερα θυμήθηκε να μετατραπεί σε «επαναστάτη», μας «υπενθυμίζει»  τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό.
Αλλά και πάλι η «επανάστασή του» στοχεύει στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών του φίλου του Υπουργού Μετανάστευσης για να δοθεί η Χίος βορά στις επιδιώξεις του κάθε Ερντογάν για να «κοιμούνται ήσυχοι» οι βορειοευρωπαίοι.


Τις αποφάσεις που έχει πολλές φορές καταπατήσει κατάφωρα και ενάντια στη νομική του υποχρέωση ως Δήμαρχος δεν έχει υπερασπιστεί, με «κορυφαία» στιγμή τη στάση του στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Σ αυτήν που ο κ.Κάρμαντζης ζήτησε την επιτάχυνση κατασκευής νέας δομής την οποία δεν κόμιζε όπως οι άλλοι δήμαρχοι λόγω της απλής αναλογικής.
Του θυμίζουμε ότι από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που αναφέρει, έστω και με διαστρεβλώσεις, η παράταξή του έχει προτείνει μόνο αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά για δημιουργία δομής στις Μπαμπακιές.
Του θυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει ψηφίσει ποτέ δομή φιλοξενίας ή διαμονής ή εξέτασης και παροχής ασύλου ή ΠΡΟΚΕΚΑ ή  «επαρκούς αριθμού» για τις δύσκολες ώρες όπως έχει  αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν σε δηλώσεις του .
Ξεχνά έντεχνα ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει θέσει σαφέστατες προϋποθέσεις: Την πλήρη αποσυμφόρηση του νησιού, το άδειασμα της ΒΙΑΛ (το οποίο έχει υποσχεθεί ο φίλος του υπουργός ότι θα γίνει μέχρι το Πάσχα) ,ενώ όλες οι λειτουργίες του μεταναστευτικού ( συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης ασύλου ) εκτός της ταυτοποίησης και της καταγραφής να πραγματοποιούνται έξω από το νησί μας , για να ξεκινήσει η όποια συζήτηση.
Ο κ. Κάρμαντζης προχθές στο δημοτικό συμβούλιο αποκάλυψε την πλήρη άγνοιά του για τα τεκταινόμενα σχετικά με το μεταναστευτικό, αφού ισχυρίσθηκε ότι δεν γνώριζε για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης (είπε συγκεκριμένα ότι δεν είναι υπουργός εξωτερικών) όταν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό  ,ενώ αυτό είναι αναρτημένο στην σελίδα της ΕΕ ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2020. Με παντελή άγνοια και χωρίς εξουσιοδότηση από την κοινωνία , συζητούσε για κατασκευή δομής χωρίς όρους.
Ακολουθεί απόσπασμα από το ενημερωτικό σημείωμα της συνάντησης από το γραφείο του πρωθυπουργού( https://primeminister.gr/2021/03/03/25971 ): Ο Πρωθυπουργός στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε πως «δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουμε σε μία λογική όπου τα νησιά μας θα επιβαρύνονται με εξαιρετικά αυξημένους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών, λαμβάνοντας όμως υπόψη από την άλλη, ότι πρέπει να έχουμε κάποιες οργανωμένες υποδομές στα νησιά μας για να μπορούμε να υλοποιούμε όχι απλά την εθνική στρατηγική, αλλά και την Ευρωπαϊκή στρατηγική, όπως αυτή θα διαμορφωθεί με το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου το οποίο ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε να συμφωνηθεί νωρίτερα και όχι αργότερα».
Οι μάσκες έχουν πέσει και δεν μπορεί πλέον να κρύβεται.


https://tvpatrida.gr/