9 Απριλίου 2021

Σουηδία: Η κυβέρνηση θεσπίζει αυστηρότερη νομοθεσία για τη μετανάστευση....Κι όλο αυτό αφού έδεσαν το γάιδαρο τους στη Σάμο

 Η Σουηδία παρουσίασε σήμερα νομοσχέδιο που διατηρεί την αυστηρότερη νομοθεσία για τη μετανάστευση, δίνοντας μόνιμη ισχύ σε ορισμένους κανόνες που είχαν θεσπιστεί προσωρινά για να περιορίσουν την υποδοχή προσφύγων μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που έχει συμμαχήσει με τους Πράσινους, αναμένεται να αντικαταστήσει την υφιστάμενη προσωρινή νομοθεσία που ισχύει από το 2016 και παρατάθηκε το 2019 ελλείψει πολιτικής συναίνεσης για έναν νόμο με μόνιμη ισχύ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι πρόσφυγες θα λαμβάνουν στο εξής τριετή άδεια παραμονής, η οποία θα είναι μετατρέψιμη σε δικαιώματα μόνιμης διαμονής μόνο εάν αυτοί πληρούν απαιτήσεις όπως η γνώση της σουηδικής γλώσσας ή το επαρκές εισόδημα.

Πριν από τη ψήφιση του προσωρινού νόμου του 2016, οι άδειες μόνιμης διαμονής ήταν ο κανόνας βάσει της σουηδικής νομοθεσίας, που ήταν τότε μια από τις πιο φιλόξενες στην Ευρώπη.

Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Σουηδία ήταν η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δέχθηκε τους περισσότερους πρόσφυγες το 2015, με περισσότερες από 160.000 αφίξεις, από τις οποίες πολλών Σύρων.

Σε μια δεκαετία, η χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων χορήγησε άσυλο και άδεια για οικογενειακή επανένωση σε περισσότερους από 400.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις υπηρεσίες μετανάστευσης.

Με φόντο την άνοδο του αντιμεταναστευτικού κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών, τα μεγαλύτερα σουηδικά κόμματα, ανάμεσά τους οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες, έκαναν στροφή προς μια αυστηρότερη πολιτική τα τελευταία πέντε χρόνια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των αδειών διαμονής.

https://www.capital.gr/