23 Μαρτίου 2021

«Go Home κα Γιόχανσον»

 

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου:
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου αναφορικά με το νέο «Ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου», εκτιμά τα παρακάτω :
Πρόκειται για ένα ακόμα σύμφωνο εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας και στη χώρα μας , που λειτουργεί προσθετικά στις επαίσχυντες συμφωνίες του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας – Ελληνικών κυβερνήσεωντο οποίο για μια ακόμη φορά κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των νησιών μας και τα Εθνικά συμφέροντα.
Το «πλάσμα δικαίου», όπως αναφέρεται στα επίσημα κείμενα , για την προδιαλογή των αιτούντων άσυλο , θεωρεί τα ΚΥΤ ως μη εθνικό χώρο , δηλαδή γκριζάρει επισήμως τη Χίο , τα νησιά μας και τον Έβρο !
Η υλοποίηση του σχεδίου για δήθεν κλειστά ή ελεγχόμενα κέντρα , δείχνει το σχεδιασμό διαμοιρασμού του ασύλου και των απελάσεων στα νησιά μας και στη χώρα μας , που ερμηνευόμενα σημαίνουν ότι το μέλλον των νησιών  θα είναι φυλακές της Ε.Ε. κι εμείς δεσμοφύλακες .
Οι τρεις δήμαρχοι του Β. Αιγαίου , συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του δημάρχου της Χίου , που δεν έχουν περάσει 20 μέρες από τότε που εκστασιασμένοι και άφωνοι παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό και συμφωνούσαν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης , είναι υπόλογοι απέναντι στους Χιώτες , στους Μυτιληνιούς και στους Σαμιώτες και έχουν μεγάλη ευθύνη για τη στάση υπονόμευσης που κράτησαν απέναντι στον αγώνα των νησιωτών . Σήμερα μάλιστα όψιμοι επαναστάτες , δήθεν μπροστάρηδες σε έναν  ανένδοτο αγώνα με πρόσχημα την απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας. Φυσικά και δεν πείθουν κανέναν!
Από την άλλη ο «Χιώτης» υπουργός που αφού δεν κατάφερε να «περάσει» σε συνεργασία με τους πρόθυμους σε Χίο και σε Λέσβο τα σχέδια για τετραπλές υπερδομές εγκλεισμού έχει εγκαταλείψει την ιδέα της αποσυμφόρησης των νησιών παίρνοντας για μια ακόμη φορά στο λαιμό του το Χαλκειός τα Καμπόχωρα και όλη τη Χίο, τώρα προσπαθεί να «φορτώσει» τη διαχείριση του προβλήματος  στους Ευρωπαίους εταίρους του νομίζοντας προφανώς ότι ο χρόνος που μένει μέχρι τις εκλογές θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα όσα μας έκαναν η κυβέρνηση του και ο ίδιος για να επιτύχουν τους   σκοπούς  τους!
Έτσι στις 29 του Μάρτη , φτάνει στη Μυτιλήνη η Ευρωπαία επίτροπος κ. Γιόχανσον, για να μας ράψει ξανά το κοστούμι του ανθρωποφύλακα και να εποπτεύσει το πεδίο και την κατεύθυνση των «τριάντα αργυρίων», γιατί γνωρίζει πολύ καλά η ίδια και οι δήθεν εταίροι μας , ότι οι ίδιες οι πολιτικές τους  και οι επεμβάσεις τους στη Μέση Ανατολή και αλλού , βάζουν φωτιά στις προσφυγικές ροές και δημιουργούν θύματα και ξεριζωμό .
  Η Συντονιστική Επιτροπή  Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου , θεωρεί την ίδια και την πολιτική που εκφράζει  ανεπιθύμητη στα νησιά μας. Δηλώνουμε  ρητά και κατηγορηματικά και στην επίτροπο και στον κύριο Μηταράκη ότι δεν αναγνωρίζουμε και δεν αποδεχόμαστε το καταστροφικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν μεταξύ τους το Δεκέμβριο του 2020 και δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να εφαρμοστεί  ούτε στη Λέσβο ούτε σε κανένα άλλο νησί του Β. Αιγαίου!
Καλούμε τον Περιφερειάρχη  να απαντήσει με δύο μόνο λέξεις στην κ. Γιόχανσον
                                                                     Go Home!
Καλούμε σε συντονισμό τους Μυτιληνιούς και τους Σαμιώτες , για να πάρει το μήνυμα η Ευρωπαία επίτροπος , ότι δεν θα γίνουν τα νησιά μας φυλακές της ΕΕ !
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ:
Απαιτούμε και διεκδικούμε: 
Να αποσυμφορηθούν  άμεσα και ουσιαστικά  η Χίος και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου
Να μην δημιουργηθεί καμιά νέα Δομή με οποιαδήποτε μορφή οπουδήποτε στη Χίο και στα αλλά νησιά .
Να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ και τα hot spots στα νησιά.
Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας.  Να υπάρχει ακριβώς η ίδια αντιμετώπιση  όπως σε κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας ή της Ευρώπης!  Δεν μπορεί η Eυρωπαϊκή Αλληλεγγύη να είναι απλά ένα κενό γράμμα.
Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού  περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση .
Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά! .Καμία άλλη διαδικασία που αφορά στο μεταναστευτικό (για παράδειγμα αιτήσεις και απονομή ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.α.) δεν θα γίνει αποδεκτή.
  
    Ας το βάλουν καλά στο μυαλό στους Έλληνες και Ευρωπαίοι συνεταίροι! Δεν τους αφήσαμε και δε θα τους αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τα δόλια σχέδια τους όσα μεταναστευτικά μνημόνια υποτέλειας και  να υπογράψουν!!