23 Μαρτίου 2021

Ένα πρόβλημα για δυνατά μυαλά

 
Υπάρχει  ένα νησί, που για έξι (6) χρόνια πληρώνει τις αμαρτίες των άλλων και τέσσερεις (4)  δυνάμεις που συνθέτουν το πρόβλημα, όπως παρακάτω:
Τα δεδομένα προβλήματος και οι συγκρουόμενες δυνάμεις :

1η. Η Κυβέρνηση, που φαίνετε ότι ενεργεί «με ένα πιστόλι στο κρόταφο», υποκύπτει (λόγω  υπογεγραμμένων Συμβάσεων) στις πιέσεις των δανειστών της χώρας και δυσχεραίνεται έως αδυνατεί να υπερασπιστεί κάποια ζωτικά  εθνικά συμφέροντα. Ελέγχει όμως διοικητικά, κατασταλτικά και οικονομικά το νησί.

2η. Η Τουρκία, εργαλειοποίει το μεταναστευτικό, και εκβιάζει τόσο την Κυβέρνηση όσο και την Ε.Ε. χωρίς ορίζοντα τερματισμού των προκλήσεων και της κρίσης.

3η. Η Ε.Ε, «εκβιάζει» τη Κυβέρνηση και ταυτόχρονα κάνει τα στραβά μάτια  αν όχι ενθαρρύνει  τη Τουρκίας γιατί πρέπει να εξασφαλίσει πρώτα τα δικά της συμφέροντα.
4η. Ο Λαός της νήσου, που αν θέλει να πάρει πίσω τη ζωή του, πρέπει να συγκρουστεί με τη Κυβέρνηση, την Ε.Ε και τη Τουρκία, δεν έχει όμως ούτε τα «όπλα», ούτε τις δέουσες δυνάμεις πλην της φωνής του. 

Ζητείτε: Αν ήσασταν εσείς ο κυβερνήτης του νησιού, με ποια τακτική θα εξισορροπούσατε τις τέσσερεις (4) συγκρουόμενες δυνάμεις, προκειμένου να υπάρχει βιώσιμη λύση στο μεταναστευτικό, μέχρι που και με ποιόν θα έφτανε η όποια σύγκρουση σας, χωρίς να διακινδυνεύσουν τα ζωτικά συμφέροντα και οι ισορροπίες του νησιού και κατ΄ επέκταση της χώρας;