23 Μαρτίου 2021

Η δακρύβρεχτη ιστορία περί Επικούρειου



 ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Εδώ και κάποιες ημέρες παρακολουθούμε την δακρύβρεχτη ιστορία περί Επικούρειου που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις τηλενουβέλες του Φώσκολου! 

Σε μια κοινωνία που ζει την μεγαλύτερη υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση και σε έναν τόπο που το μεταναστευτικό ζήτημα έχει ρημάξει εδώ και χρόνια την ποιότητα ζωής της πόλης μια ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να πολιτικοποιήσει και να στοχοποιήσει αμαυρώνοντας με αισχρό τρόπο  προσωπικότητες ανθρώπων μόνο και μόνο γιατί θεωρεί το Επικούρειο Πολιτιστικό κέντρο «τσιφλίκι της».

Πιο αναλυτικά για να μην παρεξηγηθούμε θεωρούμε ότι  φυσικά οι πολιτιστικοί σύλλογοι ως πρεσβευτές και υπηρέτες των τεχνών και της παράδοσης πρέπει να χαίρουν σημαντικής έμπρακτης στήριξης και εκτίμησης των φορέων της πολιτείας αναγνωρίζοντας με κάθε τρόπο την προσφορά τους. 

Ωστόσο η πρόταση του ινστιτούτου ερευνών για την μακροζωία και την καταπολέμηση των ασθενειών του γήρατος   για την δημιουργία πολυπολιτισμικού κέντρου με την δημιουργία μάλιστα και μουσείου όπως και αιθουσών για τον Αρίσταρχο, τον Επίκουρο και τον Πυθαγόρα θεωρείται από ανθρώπους του πολιτισμού  εγκληματική πράξη!!!  


Παραλείπουν φυσικά τα οφέλη από την έρευνα με την έλευση μεταπτυχιακών  φοιτητών - καθηγητών ιατρικής και τα  συνέδρια που θα λαμβάνουν χώρα γεμίζοντας την πόλη ( ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες)  με ένα  καλό  επιπέδου κόσμο ανώτερης ποιότητας καθιστώντας την πόλη της  Σάμου ως έναν τόπο συνάντησης κορυφαίων  επιστημόνων, δίνοντας της έτσι και μεγάλη δημοσιότητα σε εγχώρια μέσα αλλά και μέσα του εξωτερικού.

Έστω λοιπόν ότι απορρίπτουμε την πρόταση αυτή αναρωτιόμαστε με ποιο κριτήριο διεκδικούν την στέγαση τους στο Επικούρειο πολιτιστικό κέντρο συγκεκριμένοι 9 σύλλογοι ενώ στο νησί υπάρχουν δεκάδες με αξιόλογη δράση και πολλά ενεργά μέλη; 

Υπήρξε κάποια διαβούλευση; Δόθηκε κάποια υπόσχεση από κάποιους αιρετούς; και αν ναι με ποια κριτήρια;;!!! Αν λοιπόν το Επικούρειο επιθυμείτε να γίνει χώρος του πολιτισμού να καλέσετε έναν έναν τους τοπικούς συλλόγους του νησιού και να θεσπιστούν τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η επιλογή αφού μιλάτε για αδικία. 

Προσπαθώντας σε μια τόσο δύσκολη για τον πολίτη της Σάμου εποχή με χίλια δυο προβλήματα οικονομικής, κοινωνικής και υγειονομικής φύσεως   να μονοπωλείτε την δημοσιότητα ανούσια και για να επωφεληθούν συγκεκριμένοι σύλλογοι του νησιού τότε τίποτα δεν σας κάνει να διαφέρετε από τους όπως ισχυρίζεστε εγκληματίες πολιτικούς που σκοτώνουν τον πολιτισμό γιατί στην προκειμένη ενεργώντας μονομερώς διαπιστώνουμε την υποκρισία σας και  ότι σας απασχολεί μόνο να κάνετε «γκέτο»  το Επικούρειο. Άραγε  τα έσοδα να το συντηρήσετε τα έχετε;;; και αν ναι δεσμευτείτε εγγράφως!!! 

  ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ