31 Μαρτίου 2021

Παιδοψυχίατρος για την Σάμο.




 Προς την
               Την  Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη.
  Κυρία Υπουργέ καλημέρα.
  Σας γράφω απ’ τη πολύπαθη Σάμο που ο σεισμός  και οι πρόσφατες πλημύρες δοκιμάζουν τις αντοχές των ανθρώπων της με πολύ δραματικό τρόπο.
  Μας επισκεφτήκατε το Σαββατοκύριακο 7 και 8/11/2020 και η παρουσία σας ήταν πράγματι βάλσαμο και στήριγμα σε δύσκολες, αληθινά, ώρες για το νησί μας.
  Οι συνέπειες του φονικού σεισμού επιβαρυμένες και από τις πρόσφατες καταστροφές από τις εκτεταμένες πλημύρες εξακολουθούν να πιέζουν την τοπική κοινωνία μαζί με την οικονομική κρίση, την γεωπολιτική αστάθεια που βιώνει ιδιαίτερα η παραμεθόριος, το προσφυγικό – μεταναστευτικό και την πανδημία.


  Σαν γιατρός γνωρίζω ότι η ψυχολογία των ανθρώπων επηρεάζεται σημαντικά  από όλα αυτά, όμως προσπαθούμε και δεν το βάζουμε κάτω.
  Εμείς οι μεγάλοι έχουμε αντοχές και να διεκδικούμε και να επιβιώνουμε.
  Μαζί μας, δυστυχώς, υποφέρουν και τα παιδιά, ομάδα πιο ευάλωτη από εμάς τους ενήλικες στην  αφόρητη πίεση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
  Περιμένουμε την βοήθειά σας στο θέμα της προκήρυξης θέσης παιδοψυχιάτρου  για το Κέντρο ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Σάμου.
  Είμαι Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψής και Αγωγής Υγείας «o Φάρος» της Σάμου, σαν αιρετός.
  Σαν γιατρός και πρώην Νομάρχης Σάμου έχω πλήρη εικόνα από προσωπικές εμπειρίες, από συζητήσεις  με τους φορείς και με απλούς ανθρώπους για τις συνέπειες των δεινών που προαναφέραμε στον ψυχισμό των Σαμίων και κυρίως των παιδιών τους.
  Είμαι σίγουρος ότι είστε δίπλα μας. Μην μας ξεχνάτε. 

                                                                    Σας ευχαριστώ.
                                                             Μανώλης Νικ. Κάρλας 
                                                                          Γιατρός.
                                                    Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Αιγαίου.