8 Δεκεμβρίου 2020

“Αρρωστημένη” κατάσταση στην Περιφέρεια με τον cοvid να κάνει πάρτι

 

Σε “κοκορομαχία” μετατράπηκε για ακόμη μια φορά η διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας στη Χίο με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Παντελή Βρουλή και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Μπουγδάνο να ερίζουν για το ποιος θα έχει τον πρώτο ρόλο και λόγο και ποιος θα εμφανιστεί περισσότερο στα τοπικά τηλεοπτικά παράθυρα.

Από την προηγούμενη εβδομάδα στη Μυτιλήνη ο κ. Βρουλής προκάλεσε σύσκεψη και λόγω αντικειμένου και λόγω της συμμετοχής του στη συνεδρίαση των περιφερειαρχών στην Αθήνα για τη διαχείριση της πανδημίας.

Την Κυριακή σε απάντηση της παραπάνω συνεδρίασης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Μπουγδάνος, προκάλεσε νέα σύσκεψη, στη Χίο αυτή τη φορά με θέμα τη διαχείριση της πανδημίας χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις αποφάσεις της Μυτιλήνης και χωρίς να έχει προσκαλέσει τον κ. Βρουλή, όπως καταγγέλλει ο τελευταίος.

“Δεν με κάλεσε, άλλα αποφασίσαμε και για άλλα συζήτησαν. Κάνει του κεφαλιού του χωρίς να συνεργάζεται” δήλωσε ο κ. Βρουλής.

Συνεχίζοντας ο κ. Μπουγδάνος εξέδωσε πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, στις 14.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, στον πίνακα αποδεκτών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Βρουλής, όμως ενώ συνήθως οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές για τα ΜΜΕ, η συγκεκριμένη αποφασίστηκε να είναι κλειστή με τον κ. Μπουγδάνο να κάνει δηλώσεις μετά τη λήξη της.

“Ο κ. Βρουλής είναι καλεσμένος όπως και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Ποιος λεει ότι τον αποκλείουμε, δεν ισχύει”, απάντησε ο κ. Μπουγδάνος.

Αν μη τι άλλο την ώρα που οι πολίτες περνούν δύσκολα που δεκάδες επαγγελματίες είναι μπροστά στην οικονομική καταστροφή το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν οι ταγοί του τόπου είναι να αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και έριδες και να δουν το συνολικό καλό.

Στην ανάγκη ας έχουν από μια κάμερα καθημερινά στο γραφείο τους να κάνουν δηλώσεις, να φαίνονται άπαντες, φτάνει εκτός από τις δηλώσεις να κάνουν και το χρέος τους για την προστασία του κόσμου που τους εξέλεξε.

Λίγη σοβαρότητα, ειδικά τώρα, δεν βλάπτει.


https://astraparis.gr/