14 Δεκεμβρίου 2020

Ενωτικό και καθαρό "ΟΧΙ" από Λ. Θερμής στη νέα δομή μεταναστών που σχεδιάζουν στο νησί μας



 ΠΡΟΣ

1. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου 2. Βουλευτές Ν Λέσβου 3. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου 4. Δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου 5. Δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου 6. Μ Μ Ε Λέσβου

Στο Δημαρχείο Λουτροπόλεως Θερμής σήμερα συγκεντρωθήκαμε οι 6 κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας, ο αντιδήμαρχος Κουνέλλης Κωνσταντίνος ο δημοτικός σύμβουλος Κόμβος Ευστράτιος και ο περιφερειακός σύμβουλος Καρασάββας Νικόλαος, όλοι εκλεγμένοι αιρετοί προερχόμενοι από την Δημοτική Ενότητα Λουτροπόλεως Θερμής, με θέμα τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που αφορούν το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό.

Όλοι δηλώσαν την συμπαράσταση και πλήρη στήριξη στον αντιδήμαρχο Κ. Κουνέλλη για την απόφαση του διαφοροποιηθεί απο τη θέση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία νέας δομής στην περιοχή μας. Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής αγώνα με την συμμετοχή όλων των προαναφερόμενων, και απαιτούμε ː

α) Καμία νέα δομή όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρο το Νησί.

β) Σταδιακή αποσυμφόρηση και κλείσιμο όλων των υπαρχουσών δομών, και ακύρωση του προγράμματος εστία σύμφωνα νε τις Κυβερνητικές εξαγγελίες.

γ) Μεταφορά των υπηρεσιών καταγραφής και ασύλου στην ηπειρωτική χώρα για επεξεργασία των αιτημάτων.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να γνωρίζει ότι το ψευτοδίλημμα ή καρά τεπές ή «κλειστή δομή» μακριά από κατοικημένες περιοχές δεν πείθει ούτε εμάς, ούτε τις τοπικές κοινωνίες του νησιού, ότι μπορεί να αποτελέσει την λύση του προβλήματος, αντίθετα καθιστά το νησί σε κέντρο μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών της Χώρας μας και κατ'επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον τόπο μας με οποιοδήποτε κόστος, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος & καλούμε τους πολίτες της Λέσβου να σταθούν δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα.

https://www.lesvosnews.net/