14 Δεκεμβρίου 2020

ΟΕΒΕ Χίου: "Το χάος που δημιούργησε η Κυβέρνηση οδηγεί στον αφανισμό των επιχειρήσεων μας" Το κούρεμα των χρεών, επιπλέον μείωση του ενοικίου και επίδομα 800 ευρώ για τους πληττόμενους επαγγελματίες καθώς και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, ζητά μέσα από ανακοίνωσή η ΟΕΒΕ Χίου.

Σε αυτή σημειώνει ότι η κυβερνητική πολιτική, ωθεί τις επιχειρήσεις στο κλείσιμο και στον αφανισμό.

Αναλυτικά αναφέρει:

Μετά τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Στέλιου Πέτσα που αφορούν στα νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, η ανασφάλεια των επαγγελματιών έχει διογκωθεί καθώς τα καταστήματα λιανικού εμπορίου περίμεναν την εορταστική περίοδο για καλύψουν τα «σπασμένα».

Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των ετήσιων πωλήσεων δηλαδή το 20 με 50 % του τζίρου. Τα φετινά Χριστούγεννα φαίνεται πως θα αποτελέσουν καταστροφή για τους επαγγελματίες καθώς μόνο το 15% διαθέτει e-shop για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο click away ενώ ασύρματο μηχάνημα συναλλαγών που απαιτεί υψηλούς τζίρους έχουν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες! Με τα μέτρα αυτά δημιουργείται μια άνιση αγορά δύο ταχυτήτων, η λειτουργία της οποίας δεν πληροί τους κανόνες θεμιτού ανταγωνισμού.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά θα επωφεληθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις με τις μικρομεσαίες να αφήνονται στην τύχη τους αφού δεν ανακοινώθηκε κάποιο ουσιαστικό μέτρο στήριξης τους!

Το χάος που δημιούργησε η Κυβέρνηση οδηγεί στον αφανισμό των επιχειρήσεων μας και των εργαζομένων.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητά από  τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα για τη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας έτσι ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν χιλιάδες ελληνικές  επιχειρήσεις και οικογένειες! Ζητάμε οικονομική ενίσχυση για όλους ανεξάρτητα αν απασχολούν προσωπικό, με βάση το τζίρο των καταστημάτων την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Ζητάμε κούρεμα χρεών, μεγαλύτερη συμμετοχή στη μείωση ενοικίου από το κράτος, επίδομα 800 ευρώ για τους πληττόμενους επαγγελματίες και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων!

Ουσιαστικά μέτρα τώρα με γνώμονα την υγεία που αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για όλους μας!

https://www.politischios.gr/