18 Δεκεμβρίου 2020

Το μεταναστευτικό μνημόνιο, μετατρέπει σε ευρωπαϊκό μόνιμο "πάρκινγκ" μεταναστών, τα σύνορα!



 Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ


Τι λένε;

* "Η Ελλάδα διαφωνεί με την πρόταση της Κομισιόν για το νέο Σύμφωνο Μεταναστευτικής Πολιτικής, διότι θεωρούμε ότι ακόμα δεν έχει φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει", ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης (14/12/2020 πηγή: Capital.gr).

* "....Εκτός από μειωμένες ροές χρειάζεται η νέα Συμφωνία να προβλέπει τον αναλογικό διαμοιρασμό των βαρών σε όλα τα κράτη της ΕΕ. Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και γι’ αυτό απαιτεί ευρωπαϊκή λύση. " (Μηταράκης, 22/10/2020, Συνάντηση με Επίτροπο Johansson)

Τι όμως υπογράφουν;


* Η Ελλάδα διαμορφώνει τη μεταναστευτική πολιτική της σύμφωνα με (according) με το νέο σύμφωνο μετανάστευσης. (Μεταναστευτικό μνημόνιο, υπογραφή Μηταράκη 3/12/2020 ΛΕΣΒΟΣ)

* Η Ελλάδα θα έχει την ευθύνη για τις επιστροφές (Μεταναστευτικό μνημόνιο, υπογραφή Μηταράκη 3/12/2020 ΛΕΣΒΟΣ)

* Οι μετεγκαταστάσεις στην Ευρώπη θα γίνονται σε περιπτώσεις κρίσεων και όπου είναι δυνατό (where is possible) (Μεταναστευτικό μνημόνιο, υπογραφή Μηταράκη 3/12/2020 ΛΕΣΒΟΣ)

* Η Ελλάδα παραχωρεί 600 στρέμματα για την κατασκευή «πιλοτικού κέντρου» ελάχιστης χωρητικότητας 5.000 (και επιπλέον ΠΡΟΚΕΚΑ) στη Λέσβο (Μεταναστευτικό μνημόνιο, υπογραφή Μηταράκη 3/12/2020 ΛΕΣΒΟΣ)

Άλλα λένε, άλλα υπογράφουν! Άλλα προβάλουν για επικοινωνιακή κατανάλωση και σε άλλα δεσμεύουν τη Χώρα και τα νησιά.

Επιχειρούν να μετατρέψουν την ελληνοτουρκική μεθόριο σε χώρο συγκέντρωσης (πάρκινγκ) μεταναστών, με τον κ. Μηταράκη να βάζει πρώτος-πρώτος την υπογραφή του μνημονίου στη Λέσβο, και να "περηφανεύεται" για την κατασκευή των νέων κέντρων μαμούθ σε Σάμο και Κω.

Αυτό το ονομάζουν μεταναστευτική πολιτική προς όφελος της Ελλάδας!

Και ζητούν από τους νησιώτες να υπάρχει εμπιστοσύνη προς τους (καταστροφικούς) κυβερνητικούς σχεδιασμούς. 

Υλοποιούν το σχεδιασμό του 2017 για 20.000 θέσεις διαμονής στα νησιά και το παρουσιάζουν ως "νέα πολιτική"!

Αποδέχονται το «γερμανικό σχέδιο» για το μεταναστευτικό, τη στιγμή που η Γερμανία βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με την Τουρκία και την καλύπτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις παράνομες ενέργειές της στην ελληνική και ευρωπαϊκή ΑΟΖ και την αναθεωρητική της πολιτική στο Αιγαίο. Την Τουρκία που είναι ο κύριος τροφοδότης των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Προσφέρουν στην Ευρώπη ένα μόνιμο πάρκινγκ μεταναστών στην παραμεθόριο γραμμή για να μην "ενοχλείται" και παραδίδουν στην Τουρκία τα κλειδιά της μόνιμης αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. 

Ανακαλύπτουν κάθε μέρα το ρόλο των ΜΚΟ και ταυτόχρονα τις ορίζουν ως συνδιαχειριστές στα κέντρα που θέλουν να ιδρύσουν. Καθημερινά τα δημοσιεύματα πλέον, που αναφέρουν για κυκλώματα προώθησης μεταναστών προς την Ελλάδα με καθοριστικό ρόλο των ΜΚΟ και της Τουρκίας. Πράκτορες των Τούρκων αλωνίζουν τα ακριτικά νησιά, συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθεροι! Η Ελληνική πλευρά μονίμως διαπιστώνει, παρατηρεί, εκπλήσσεται αλλά συνεχίζει στην ίδια πολιτική..... την ίδρυση των μεταναστευτικών μουσουλμανικών πόλεων στα νησιά!

Κάθε μέρα ο Υπουργός Μετανάστευσης παρουσιάζει και μία "επιτυχία" όπως η μείωση των διαμενόντων, η αποσυμφόρηση των νησιών και άλλα. Αλλά δεν μπορεί να απαντήσει σε μία απλή ερώτηση: Γιατί με τόσες "επιτυχίες" προβαίνει σε αύξηση της χωρητικότητας των κέντρων στα νησιά κατά 400% ; 

Με 330 εκ. Ευρώ ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μετατρέπει τα νησιά και τον Έβρο, σε μία μόνιμη πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών που θα προωθεί η Τουρκία. Αντί να αφαιρέσει από την Τουρκία τον ρόλο του κράτους-διακινητή και το όπλο του ωμού εκβιασμού εξαιτίας της χρησιμοποίησης ανθρώπων. Αντί να διαμορφώσει μία πολιτική που θα αφαιρεί από τους δουλέμπορους το οικονομικό κίνητρο και δεν θα πνίγει ανθρώπους. Αντί να διαμορφώσει μεταναστευτική πολιτική προς χάριν του εθνικού συμφέροντος. Αντί να διεκδικήσει "νόμιμες διόδους" για την εξέταση ασύλου, μετατρέπει τα νησιά και τον Έβρο ως την ευρωπαϊκή "νόμιμη και μόνιμη δίοδο". 

Οι κοινωνίες όμως των νησιών έχουν αντιληφθεί πλήρως το σχεδιασμό, για τη δημιουργία μόνιμου ευρωπαϊκού πάρκινγκ ανθρώπων στα σύνορα. Έχουν αντιληφθεί ότι μετά από 6 χρόνια μεταναστευτικής κοροϊδίας, προτείνεται ως δήθεν λύση, η καταστροφή τους. 

Είναι αποφασισμένοι και δεν πρόκειται να αφήσουν να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί, ερήμην τους.

Το έχουν αποδείξει και θα το αποδείξουν ξανά όσες φορές και αν χρειαστεί.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ