1 Σεπτεμβρίου 2020

14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία - Σήμερα οι ανακοινώσεις


Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση για τον χρόνο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, σε συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, των υπουργών Παιδείας Νίκης Κεραμέως και Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.


Για το θέμα χθες το απόγευμα διοργανώθηκε πολύωρη τηλεδιάσκεψη της κ. Κεραμέως με την επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Οι πληροφορίες συνέκλιναν υπέρ του ανοίγματος τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου έναντι της αρχικής πρόβλεψης για την προσεχή Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη, μεταξύ των προτάσεων που εξετάστηκαν είναι το άνοιγμα των σχολείων σε δύο φάσεις, δηλαδή να προηγηθούν οι μονάδες τις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και να ακολουθήσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΔΥ έχει τον τελικό λόγο, όπως και για τα μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα (π.χ. χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, καθαρισμός χώρων και εξοπλισμού κ.λπ.).

Από το υπ. Εσωτερικών έχει χορηγηθεί στους δήμους κονδύλι ύψους 6.195.000 ευρώ για την αγορά μασκών (οι ανάγκες υπολογίζονται σε 4,1 εκατ.) και πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να φτάσουν οι μάσκες στα σχολεία εγκαίρως.

Από την άλλη, το υπ. Παιδείας προχώρησε για πρώτη φορά τόσο νωρίς, στα τέλη Αυγούστου, σε προσλήψεις 21.065 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις δύο βαθμίδες.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την Αυτοδιοίκηση για να δώσει δωρεάν μάσκες τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, με τη λογική ότι όλοι οι Ελληνες φορολογούνται και όλοι δικαιούνται μάσκες, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος τη Δευτέρα.

Καθημερινή