19 Αυγούστου 2020

Ενίσχυση δυνάμεων στα νησιά ζητά η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Β. Αιγαίου


Την ενίσχυση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου με επιπλέον έναν ανώτερο και έναν κατώτερο αξιωματικό, οι οποίοι να τεθούν στη διάθεση των τοπικών διευθυντών Αστυνομίας ώστε να καλύψουν τα σημαντικότερα, κατά την κρίση τους, κενά, ζητά η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου.




Σε έγγραφο προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, επισημαίνουν πως παρά την ανταπόκριση σε προηγούμενα αιτήματα παραμένει το πρόβλημα.

“… Κενές θέσεις εξακολουθούν να υπάρχουν και τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παρόντες Αξιωματικοί είναι πολυποίκιλα και συνεχώς διογκούμενα. Η μεταναστευτική κρίση συνεχίζει να ταλαιπωρεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ιδίως μέσα στο αβέβαιο κλίμα μιας πανδημίας, που έχει επιφορτίσει με πολλά επιμέρους καθήκοντα τους Έλληνες Αστυνομικούς. Η επικείμενη τοποθέτηση των νέων Συνοριακών Φυλάκων, θα επιλύσει θέματα στελέχωσης των υπηρεσιών, αλλά παράλληλα θα αυξήσει τις υποχρεώσεις των Αξιωματικών, που θα κληθούν να διαχειριστούν διοικητικά, επιπλέον 580 άτομα.
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε όπως ενισχύσετε καθεμιά από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου Χίου και Σάμου με επιπλέον έναν ανώτερο και έναν κατώτερο Αξιωματικό, οι οποίοι να τεθούν στη διάθεση των τοπικών Διευθυντών Αστυνομίας ώστε να καλύψουν τα σημαντικότερα, κατά την κρίση τους, κενά. Η άμεση απόσπαση των Αξιωματικών αυτών κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Βορείου Αιγαίου, μέχρι την ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό στις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2021”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Β. Αιγαίου.