26 Φεβρουαρίου 2019

Νότης Μαριάς από την Κέρκυρα: «Θα είμαστε παρόντες στις Ευρωεκλογές με αυτοδύναμο-ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο»


Με αυτοδύναμο-ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου το Κίνημα «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια της  περιοδείας του.

Στη συνέντευξη τύπου ο Νότης Μαριάς αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου του στις επικείμενες Ευρωεκλογές, παρουσίασε την υποψηφιότητα της παιδιάτρου Μαρίας Καραούλη η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κοινωνικά επί  χρόνια στο νησί των Φαιάκων.


Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα στην Κέρκυρα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιο Χονδρογιάννη με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο Εμπορίου και Τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην υπερφορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων. Επίσης ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Πολυτέκνων Κέρκυρας με τους οποίους διερεύνησε τρόπους στήριξης της ελληνικής οικογένειας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα βασικά σημεία των διεκδικήσεων του Κινήματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ενόψει των Ευρωεκλογών όπως τόνισε ο Νότης Μαριάς συμπεριλαμβάνονται :

Η πλήρης αντίθεση και ανατροπή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών.
Η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.
Η στήριξη των εθνικών μας δικαίων έναντι των απειλών του Ερντογάν.
Ειδική σχέση της Ελλάδας εντός ΕΕ και Ευρωζώνης.
Η δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών.
Η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και η θεσμοθέτηση κοινωνικών πόρων.
Η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα με στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
Μέτρα για στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.
Τέλος, ο Νότης Μαριάς επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής μιας σύγχρονης νησιωτικής πολιτικής για τη στήριξη του Τουρισμού και των Μεταφορών και την οικονομική ενδυνάμωση των νησιών μας, συμπεριλαμβανομένου και του μεταφορικού ισοδυνάμου το οποίο πρέπει να χρηματοδοτηθεί από γενναίους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείνοντας τη συνέντευξή  του ο Νότης Μαριάς κάλεσε τους πολίτες της Κέρκυρας να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» καθώς επίσης και την Μαρία Καραούλη  ενόψει των Ευρωεκλογών.

Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και η Πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: «Ανασκόπηση Κοινοβουλευτικών Δραστηριοτήτων 2018 Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και Πολιτικής Ομάδας ECR  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»