26 Φεβρουαρίου 2019

9 εκατ. ευρώ επιπλέον ευρωπαϊκοί πόροι για την ενίσχυση τουριστικών ΜμΕ στο Βόρειο Αιγαίο


Με επιστολή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή προς τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, γίνεται δεκτή η πρόταση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου για την επιπλέον διάθεση πόρων ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Καθίσταται έτσι δυνατή η πρόσθετη χρηματοδότηση επενδύσεων που είχαν καταθέσει προτάσεις στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020.

Με αυτόν τον τρόπο αίρονται όλες οι σχετικές διοικητικές δυσκολίες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των θετικά αξιολογημένων προτάσεων του Προγράμματος. Μετά τη σχετική υπουργική απόφαση προβλέπεται να εκδοθούν από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου οι αποφάσεις ένταξης όλων των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών έργων.

Είχε προηγηθεί συνάντηση της κας Χριστιάνας Καλογήρου με τον κ. Παναγιώτη Κορκολή την 1η Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παρουσίασε την ανάγκη για την ενίσχυση του τομέα του τουρισμού με νέες επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να συνδράμει σε αυτό με την εκχώρηση όλων των απαραίτητων πόρων.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και δίνουμε την ευκαιρία για τη μεγαλύτερη δυνατή ένταξη επενδύσεων σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Προτεραιότητά μας πάντα παραμένει η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ενίσχυση του εισοδήματος και η υποστήριξη κάθε νέας αναπτυξιακής πρωτοβουλίας στα νησιά μας».