11 Ιουλίου 2018

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό και κερδίστε ένα Μνημόνιο ακόμα


«Νότες αγάπης» από την 79 ΑΔΤΕ στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου


Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, η 79 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής, με την υποστήριξη του Δήμου Σάμου και σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ., διοργανώνει την συναυλιακή εκδήλωση «Νότες Αγάπης» στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου.

2011-2018 7ος χρόνος SIMF

Θα είναι το "7ο Summer Island Movie Festival" αλλά ΔΕ θα ξεκινήσει με ταινία. Για άλλη μία φορά οι φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου και των αστεριών , θα παρακολουθήσουν "Ουρανογραφία' έχοντας έτσι την ευκαιρία να μάθουν ονόματα και θέσεις αστερισμών.

Πραγματοποίησαν στάση εργασίας στο Νοσοκομείο


ΕΝΩΣΗ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ  ΓΙΑΤΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΑΜΟΣ  11/07/2018
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ



      Σήμερα 11 Ιουλίου 2018  με απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων του γενικού Νοσοκομείου Σάμου και  της   Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών ,πραγματοποιήσαμε  στάση εργασίας 9 με 13:00 μμ για να αναδείξουμε  για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας  που δεν είναι άλλα από την υποστελέχωση  σε όλους τους τομείς και κλάδους και τις ακάλυπτες εφημερίες που υπάρχουν λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σάμου στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018

Το Επιμελητήριο Σάμου στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας προς τα μέλη του, γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018. Όσες επιχειρήσεις - μέλη του επιθυμούν να φιλοξενηθούν στο χώρο του Επιμελητηρίου παρακαλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα επικοινωνίας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του www.samoscci.gr  και να την αποστείλουν με email ή με fax.

Σύλλογος Αγωνιστικού Μπριτζ Ο «Σάμιος» Ευχαριστείες για τη διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Μπριτζ Ανατολικής Ελλάδος και Νήσων 2018


Σύλλογος Αγωνιστικού
Μπριτζ Ο «Σάμιος»

Σάμος  11/7/2018

Από τη Μυτιλήνη στη Ρόδο και από τη Ρόδο στη Χίο, τη σκυτάλη πήρε η Σάμος η οποία με επιτυχία οργάνωσε και έφερε εις πέρας  το «Περιφερειακό πρωτάθλημα Μπριτζ Ανατολικής Ελλάδας και Νήσων Αιγαίου» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στο νεοσύστατο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου, από 22 έως και 25 Ιουνίου, με τη συμμετοχή αθλητών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μας τίμησαν με την παρουσία τους αθλητές από Λέσβο, Χίο, Ρόδο, Λάρισα, Ιωάννινα, Τρίπολη και διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Σύλληψη δύο (2) ατόμων στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας



Συνελήφθησαν, χθες (10-07-2018) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 47 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επέδειξαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια αυστριακών και πορτογαλικών Αρχών, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστά.
Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου διενεργείται προανάκριση.

Τα κίτρινα ποδήλατα και ο Κώστας Χατζής στη Σάμο





Πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις με Ελλάδα αναμένει ο Ζεεχόφερ


Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε το σχέδιο μετανάστευσης και δήλωσε ότι περιμένει «πάρα πολύ δύσκολες» διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία.
Ο υπουργός Εσωτερικών Χόρστ Ζεεχόφερ παρουσίασε σήμερα στο Βερολίνο το σχέδιο μετανάστευσης που αν και δεν είχε δημοσιευτεί είχε οδηγήσει τον κυβερνητικό συνασπισμό στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τα 63 άρθρα του σχεδίου αναφέρονται σε μια δέσμη εθνικών μέτρων και σε μέτρα τα οποία θα πρέπει να συμφωνηθούν με τους ευρωπαίους εταίρους.

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ


Οι συνθήκες και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι που εργάζονται στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών, όπως το Κεντρο της ΒΙΑΛ θα μπουν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στην οποία καλεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ 11-07-2018 ΑΠΟ 9.00-13.00.Τελικά η επίσκεψη του Υπουργού τι νόημα είχε;


Να καλυφθούν άμεσα οι ακάλυπτες εφημερίες από Ιατρό υποδοχής στα ΤΕΠ. 
Απαράδεκτη η ενημέρωση των εφημερευόντων Ιατρών να γίνεται  από την νοσηλεύτρια χωρίς ιατρική εκτίμηση.
 Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού δεν υπάρχει ειδικευόμενος ιατρός με αποτέλεσμα η λειτουργία τμημάτων και χειρουργείου να είναι επισφαλής.!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΩΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΝΟΣΟΚΟΜΑΑΑΑΑΑΑ ΑΚΟΥΣ?????ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ??????ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΥΥΥΜΕ ΒΑΡΔΑ ΜΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!

Κατά τα άλλα ποτέ δεν είχαμε τόσους γιατρούς 
ΣΑΑΑΑΑΑΝΟΟΟΟΟ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥΙΤΑΣ!!!




7ος χρόνος SIMF ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ



Θα είναι το "7ο Summer Island Movie Festival" αλλά ΔΕ θα ξεκινήσει με ταινία. Για άλλη μία φορά οι φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου και των αστεριών , θα παρακολουθήσουν "Ουρανογραφία' έχοντας έτσι την ευκαιρία να μάθουν ονόματα και θέσεις αστερισμών.
Η πρώτη εκδήλωση αποτελεί ένα μοναδικό εργαστήριο που θα μας «αναγκάσει» να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι. Οι αστερισμοί, οι πλανήτες, τα ουράνια σώματα και οι κινήσεις τους, η τοποθέτησή τους στα σημεία του ορίζοντα και τόσα άλλα που από μικροί θαυμάζουμε, αναρωτιόμαστε και ερωτευόμαστε κάτω απ’ τ’ αστέρια!

Να καταργηθεί ως το τέλος του 2018 ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά ζητούν οι Βρυξέλλες


Η εξαίρεση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου πρέπει να καταργηθεί μέχρι το τέλος τους έτους, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ενώ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του μέτρου της μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, αν και αναγνώρισε ότι πάντα υπάρχει ευελιξία.

Πεντακάθαρη η πόλη μας μετά τις άοκνες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής


«Κλεισθένης 1»: Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τριπλές εκλογές Μάιο 2019


Να μην αλλάξει η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών στην πρώτη εφαρμογή του «Κλεισθένη 1», ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν σήμερα το βράδυ στο ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που προκαλεί εντύπωση δεδομένης της φημολογίας, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, για ταυτόχρονες εθνικές και ευρωεκλογές τον Μάιο, θεσμοθετείται, o β γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών να διεξαχθεί, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», τον Μάιο του 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές και, προφανώς, τις εθνικές εκλογές.

Επιστολή προς Υπουργό Ναυτιλίας για το καταμαράν


Κύριε Υπουργέ,

με οδυνηρή έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην προκήρυξη από το Υπουργείο σας μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας από 1/11/2018 μέχρι 31/10/19 ΔΕΝ περιλαμβάνεται η γραμμή που συνδέει από 1/5-30/9 με ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (καταμαράν) τα νησιά της Ενότητας μας (Σάμος- Ικαρία- Φούρνοι) με τα Δωδεκάνησα.

Εντοπισμός και διάσωση 28 αλλοδαπών στη Σάμο


Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οκτώ (28) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες της Τρίτης (10/07), πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.

Τροχαίο ατύχημα με 2 τραυματίες



Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί με απολογισμό δύο τραυματίες.

Δίκυκλο μοτοποδήλατο με οδηγό έναν 30χρονο αλλοδαπό, στο οποίο επέβαινε και μία 34χρονη αλλοδαπή, εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε στο οδόστρωμα, με συνέπεια τον τραυματισμό και των δύο.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου.

Σκληρός ανταγωνισμός Κω–Τουρκίας στον τουρισμό –«Μας πνίγει η φορολογία» λένε οι ξενοδόχοι


Σε σκληρό «μπρα ντε φερ» έχει εξελιχθεί ο ανταγωνισμός στον τουρισμό ανάμεσα στην Κω και στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας.

Το iefimerida βρέθηκε στην Κω, αλλά και στα τουρκικά παράλια, κατέγραψε την τουριστική κίνηση και μίλησε με επαγγελματίες στον τουριστικό τομέα στην Κω, για τα προβλήματα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αλλά και την υψηλή φορολογία.

«Η κυβέρνηση, αφού δεν μπορεί να ελέγξει την αυτοδιοίκηση, αποφάσισε να τη διαλύσει»


Έντονα επικριτικός απέναντι στο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για την επιβολή συστήματος απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ήταν στην ομιλία του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Υπόμνημα Επιμελητηρίων σε Μητσοτάκη: Μείωση ΕΝΦΙΑ και δύο συντελεστές ΦΠΑ


Υπόμνημα με τις εγκεκριμένες θέσεις του κορυφαίου οργάνου των Επιμελητηρίων της χώρας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί και εγκριθεί στις Γενικές Συνελεύσεις, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, επ’ ευκαιρία της σύσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Οι εξελίξεις στην οικονομία και ο μεταρρυθμιστικός ρόλος των Επιμελητηρίων».

Το υπόμνημα αναλυτικά αναφέρει:

Βρυξέλλες: Δεν υπήρξε ενημέρωση για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ-Παράθυρο για μη περικοπή των συντάξεων


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της μη εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις τον Ιανουάριο του 2019 Ευρωπαίος αξιωματούχος. Παρόλο που όπως είπε “για μένα συνεχίζει και είναι μια από τις δεσμεύσεις του προγράμματος”, διευκρίνισε όμως ότι “υπάρχει μια δεδομένη ευελιξία” και σημείωσε ότι “προς το παρόν καλό θα ήταν η Ελλάδα να μην συζητά αλλαγές”.

4 μεγάλα κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν χθες στο λιμάνι της Ρόδου – Μετέφεραν 6.389 τουρίστες


Τις παλιές καλές εποχές θύμισε χθες η κίνηση στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, όπου «έδεσαν» τα κρουαζιερόπλοια Riviera, Orient Queen, Oceana και Golden Iris τα οποία μετέφεραν συνολικά 6389 επιβάτες. Οι τουρίστες «της μίας ημέρας» προτίμησαν ως συνήθως την περιήγηση στην Μεσαιωνική Πόλη και την επίσκεψη στη Λίνδο. Τα καταστήματα κινήθηκαν καλύτερα απ’ ό,τι τις υπόλοιπες μέρες, ενώ οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι οι τουρίστες αγοράζουν συνήθως μικρά σουβενίρ και δεν δαπανούν μεγάλα ποσά για αγορές.

Δήμαρχοι και δημαρχάκια ..................Απάντηση του Δημάρχου Κω στην επιστολή του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής





Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης απέστειλε σήμερα απαντητική επιστολή στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα, η οποία έχει ως εξής:

"Διάβασα την επιστολή που είχατε την καλοσύνη να μου αποστείλετε με μεγάλη προσοχή.

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι εύλογη η ανησυχία που μας διακατέχει, με δεδομένη πλέον τη μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τη Γερμανία ή και άλλες χώρες προς την Ελλάδα.

Η ανησυχία αυτή είναι δικαιολογημένη, αν σκεφτούμε τι έγινε κατά το πρόσφατο παρελθόν και πως τα hot spot, από χώροι καταγραφής και 48ωρης παραμονής, μετατράπηκαν σε μόνιμες δομές και τα νησιά έγιναν χώροι εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Προσωπικά το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να συμμετέχω σε μικροπολιτικά παιχνίδια ούτε φυσικά υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση από την πλευρά μου.

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βγει η Κως, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, έξω από τον χάρτη των hot spot και να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση και η μεταφορά όλων αυτών των ανθρώπων είτε στην ηπειρωτική χώρα είτε στην Τουρκία, μέσω των επαναπροωθήσεων οι οποίες είναι ελάχιστες και αυτό οφείλει να σας προβληματίσει.

Κρατώ τη δέσμευσή σας ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν στα νησιά οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που θα επιστραφούν στην Ελλάδα και περιμένω η δέσμευση αυτή να τηρηθεί.

Να σας υπενθυμίσω ότι ο προκάτοχος σας, ο κ. Μουζάλας, είχε δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν στην Κω παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες περιοχές της χώρας. Και οι διαβεβαιώσεις αυτές όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αλλά καταπατήθηκαν, το hot spot της Κω γέμισε με ανθρώπους που μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές της χώρας.

Θέλω να σας υπενθυμίσω επίσης τη δέσμευσή σας για την άμεση ανάκληση του ΦΕΚ για τη δημιουργία hot spot στο Λινοπότι της Κω, κατά τη συνάντηση μας στις 24 Μαρτίου. Έκτοτε έχουν περάσει τρεισήμισι μήνες.

Θεωρώ ότι μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά σας που θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη, θα ήταν να προχωρήσετε στην άμεση ανάκληση του σχετικού ΦΕΚ και περιμένω να ενημερωθώ για τις ενέργειές σας.

Κύριε Υπουργέ

Η ανησυχία όλων μας μπροστά στο ενδεχόμενο να μετατραπούν όχι μόνο τα νησιά μας αλλά και η χώρα σε μια μόνιμη αποθήκη ανθρώπων , είναι εύλογη.

Πηγάζει από τα εξής γεγονότα:

α) Από τον ανεπιβεβαίωτο αριθμό αυτών που θα επιστραφούν στην Ελλάδα.

β) Από την ουσιαστική κατάργηση της μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες όσων βρίσκονται στην Ελλάδα, η οποία ποτέ δεν λειτούργησε γιατί πολύ απλά οι άλλες χώρες δεν τους δέχονται.

γ) Από τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, που δεν γίνονται…

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες. Απειλείται η κοινωνική συνοχή, η εικόνα τους ως τουριστικού προορισμού ενώ αποτελούν και ευαίσθητο εθνικό χώρο.

Είναι πολύ εύκολο για κάποιους από την Αθήνα να κουνάνε το δάχτυλο στα νησιά που σηκώνουν αυτό το τεράστιο βάρος και να μας κάνουν υποδείξεις, ιδιαίτερα όταν το πρόβλημα είναι μακριά τους και δεν τους αγγίζει προς το παρόν.


Γιώργος Κυρίτσης

Δήμαρχος Κω