17 Μαΐου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ Δ.Α. ΣΑΜΟΥ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

Σύλληψη ενός ατόμου στη Σάμο, για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθη, χθες (15-05-2018) στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Σάμου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 29 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, χθες το απόγευμα, ο 29χρονος προσπάθησε να αφαιρέσει χρήματα από το παγκάρι Ιερού Ναού, στην παραπάνω περιοχή.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.






Σύλληψη δύο (2) ατόμων στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας
Συνελήφθησαν, χθες (15-05-2018) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε –κατά περίπτωση- δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες επέδειξαν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ως ταξιδιωτικά έγγραφα, δύο (2) διαβατήρια πακιστανικών Αρχών, τα οποία όπως διακριβώθηκε, έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.
Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου διενεργείται προανάκριση.


Σύλληψη δέκα (10) ατόμων στη Σάμο, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας
Συνελήφθησαν, χθες (15-05-2018) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, δέκα (10) αλλοδαποί (9 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας από 23 έως 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία και την Αυστρία, επιδεικνύοντας, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, έξι (6) δελτία ταυτότητας και τέσσερα (4) διαβατήρια, Αρχών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστά.
Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου διενεργείται προανάκριση.