3 Μαΐου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ


Προς: Εμπορικούς, Επαγγελματικούς, Επιστημονικούς Συλλόγους Σάμου και Ικαρίας

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Θεωρούμε ότι το 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργανώνει η Κυβέρνηση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι τουλάχιστον κοροϊδία για τον λαό και τον τόπο μας.


Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ από τα νησιά μας, η υποστελέχωση των μονάδων υγείας, οι ελλιπείς και ακριβές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μας λόγω των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, η συμμετοχή της κυβέρνησης σε αυτούς τους σχεδιασμούς και η προκλητικότητα της Τουρκίας, ο εγκλωβισμός στο νησί μας των θυμάτων του πολέμου που δεν είναι άλλοι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι μειώσεις συντάξεων, η κοινωνική ασφάλιση, η φοροληστεία, οι πλειστηριασμοί και κατασχέσεις κατοικιών και εισοδημάτων, οι διακοπές ρεύματος κλπ είναι μόνο κάποια από τα δεκάδες κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Εμείς την Πέμπτη το απόγευμα στις 7.00΄το απόγευμα έχοντας αφετηρία το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ), βγαίνουμε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε για όλη την κατάσταση που καθημερινά ζούμε. Για να εκφράσουμε ποια είναι τα αιτήματά μας και οι ανάγκες μας.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός θα μας περιγράφει πως θα μας φέρει την «ανάπτυξη» η οποία θα μας τσακίσει και άλλο τη ζωή, σας καλούμε να διεκδικήσουμε από κοινού όλα όσα έχουμε ανάγκη και μας ενώνουν.

Καλούμε κάθε εμπορικό, επαγγελματικό και επιστημονικό σύλλογο να πάρει απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση και να καλέσει τα μέλη του σε αυτή.

Η εποχή είναι τέτοια που απαιτεί οργανωμένη δράση τόσο των εργαζομένων όσο και των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων. Έχουμε υποχρέωση σε μας και τα παιδιά μας να μην είμαστε θεατές στη σφαγή όλων μας. Θυσιάστηκαν πολλά λαϊκά δικαιώματα και ζωές στην κρίση, δεν πρέπει να αφήσουμε να θυσιαστούν και στην «ανάπτυξη» που ετοιμάζουν για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων.


Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η Διοίκηση του ΕΚΣ