23 Μαΐου 2018

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ενόψει των εκλογών για συνδιάσκεψη ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Ψήφισε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στις εκλογές αντιπροσώπων για το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Κάνε το βήμα!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε δώσε το παρόν στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου μας, στο ΓΕΛ Σάμου, την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 10 π.μ.



Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση στα συνδικάτα μας, στη συλλογική διεκδίκηση και συμμετοχή, στην κοινή πάλη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα. Μην ανέχεσαι την απαξίωση των Γενικών Συνελεύσεων, του Σωματείου και των Συνδικάτων μας.

Με τη δική σου επιλογή και ψήφο, ουσιαστικά, θα διαμορφώσεις τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σάμου για τα επόμενα 3 χρόνια.  Είναι στο χέρι σου, λοιπόν, να εκπροσωπηθεί, με δυνατή φωνή το ταξικό κίνημα, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), καθώς και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα υπόλοιπα σωματεία του δημοσίου.

Την προηγούμενη τριετία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκπροσωπήθηκαν από τους εκλεγμένους των παρατάξεων που στηρίζει στα σωματεία του Δημοσίου, λαμβάνοντας την πλειοψηφία στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στη Σάμο. Εκτιμάμε ότι η κατεύθυνση του Ν.Τ. ήταν σωστή, χωρίς να λείπει από κανέναν αγώνα του εργατικού κινήματος, με παρουσία μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. Τα μέλη του ΠΑΜΕ που εκλέχθηκαν στο Ν.Τ. έδωσαν και δίνουν καθημερινά μάχες στα σωματεία τους, απέναντι σε συμβιβασμούς κατά των εργαζομένων, απέναντι στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, απέναντι στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν.

Εισηγηθήκαμε δεκάδες ζητήματα για τα εκπαιδευτικά και γενικότερα ζητήματα. Ενημερώσαμε τους συναδέλφους και αποκαλύψαμε τη στάση των άλλων δυνάμεων, καθώς και τη στάση των ηγεσιών σε ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ που λειτουργούν πλάι πλάι στις κυβερνήσεις και τους υπουργούς. Δεν ανεχόμαστε να μας εκπροσωπούν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές κι όσοι δέχονται και πολλές φορές προτείνουν νόμους και μεταρρυθμίσεις κατά των εργαζομένων, γι’ αυτό και την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά συνδικάτα του δημοσίου δε μπορούμε να την ανεχτούμε.

Η ΑΣΕ και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ:

·        Δεν καλλιέργησαν αυταπάτες για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και καμίας άλλης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Αντιθέτως, πάλεψαν και παλεύουν για τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος, για να γίνουν τα σωματεία το πραγματικό σπίτι όλων των εργαζομένων κόντρα στα φαινόμενα διάλυσης και εκφυλισμού.

·        Δεν δεσμεύονται απέναντι στο κράτος και τη διοίκηση, δεν τους συνδέει κανένας ομφάλιος λώρος μαζί τους.

·        Καταθέτουν και παλεύουν με πλαίσιο πάλης που θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων κόντρα στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

·        Αντιμετωπίζουν το ζήτημα του σχολείου, της μόρφωσης συνολικά, ως λαϊκό πρόβλημα, που αφορά πρώτα απ΄ όλα τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

·        Είμαστε η μόνη δύναμη που παλεύει με συνέπεια το στόχο για «μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα» και θέτουμε το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών χωρίς τη λογική των «κριτηρίων».

Θυμήσου ότι αυτοί που υπόσχονταν ότι μ΄ ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσαν τα μνημόνια, τώρα δυναμώνουν την αντιλαϊκή επίθεση. Τώρα όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι δορυφόροι τους «σέρνουν το χορό» για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Τώρα ζεις από πρώτο χέρι το πετσόκομμα των μισθών, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, τη φοροληστεία, το τσάκισμα των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Θυμήσου ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και όταν ήταν στο 3% υποστήριζε ότι «το κοινό σπίτι μας είναι η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ». Την ίδια πολιτική επιβεβαιώνει έμπρακτα σήμερα με κάθε τρόπο. Μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου και επιδιώκει να γίνει ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή για να εξυπηρετήσει το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρόεδρου της ΟΛΜΕ ότι «θα πολεμήσουμε το ν/σ για τις νέες δομές» είναι χωρίς αντίκρισμα, είναι στάχτη στα μάτια των εκπαιδευτικών. ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ, δε το κρύβουν, συμφωνούν με το αντιλαϊκό περιεχόμενο που φέρνει αυτό το ν/σ, συμφωνούν με την αυτονομία των σχολείων, το αποκεντρωμένο σχολείο, την αντιδραστική αξιολόγηση. Έχουν «εικόνισμα» την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ, την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, των πλεονασμάτων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Και στη Σάμο η δράση τους έχει αποδείξει και επιδείξει με τον πιο... «αποτελεσματικό» τρόπο ότι οι μεν, θέλουν να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση και οι δε, θέλουν εναλλαγή εξουσίας και όχι ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι Παρεμβάσεις/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που τοπικά εκπροσωπούνται απ’ την Δημοκρατική Συσπείρωση, συμπορεύτηκαν με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια, είτε σε κοινά ψηφοδέλτια στο σωματείο είτε καλλιεργώντας συνειδητά αυταπάτες για την «πρώτη φορά αριστερά», την «περήφανη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ», «το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα» κ.ά., έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συνυπήρχαν και συνεργάστηκαν στην ΕΛΜΕ και στο ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ με τους σημερινούς αντιπροσώπους των ΣΥΝΕΚ και της Δημοκρατικής Συσπείρωσης. Για χρόνια έκαναν γαργάρα τις θέσεις τους για να χτυπάνε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και έβαλαν το λιθαράκι τους στην αποδυνάμωση του κινήματος. Αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους με δήθεν υπερεπαναστατική ρητορική και, ταυτόχρονα, συνεχείς αντιΠΑΜΕ τοποθετήσεις, που δείχνουν, τελικά, ότι αναγνωρίζουν ως εχθρό τους το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Παρά τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς σου, παρά τις όποιες διαφωνίες, που μπορεί να έχεις, σε καλούμε να πάρεις υπόψη σου τη συνέπεια, τις θέσεις και τη στάση του ΠΑΜΕ. Να μετρήσεις τον ρόλο που παίζει κάθε δύναμη μέσα στο κίνημα. Είναι τα εκατοντάδες σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, οι Επιτροπές Αγώνα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Συμπορεύσου μαζί μας.

Ενίσχυσε την ΑΣΕ στις εκλογές και δυνάμωσε τον αγώνα:

·        Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για να παρθούν εδώ και τώρα και μέτρα στήριξής τους.

·        Για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών, για να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις, ώστε να γίνει πράξη, με παιδαγωγικούς όρους, η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά.

·        Για σχολείο που θα λειτουργεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό και τις υποδομές, με πρόγραμμα που θα καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.

·        Ενάντια στα Μνημόνια και τα μέτρα για την Παιδεία, τις συνεχείς περικοπές, την αναζήτηση χορηγών για την κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων.

·        Ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που δρομολογούνται στην Ειδική Αγωγή (κατάργηση ΚΕΔΔΥ) και συνολικά στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου, μέσα από την κατάργηση δομών και υπηρεσιών, που προωθεί η κυβέρνηση.

·        Ενάντια στην αντιδραστική κρατική αξιολόγηση, που στόχο έχει την επιτάχυνση των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, τη στοχοποίηση του σχολείου και του εκπαιδευτικού για όλες τις ελλείψεις και τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

·        Για να γίνει η μόρφωση δικαίωμα όλων χωρίς εμπόδια και φραγμούς!

Στις εκλογές για τον Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ ψήφισε ΑΣΕ!

Υποψήφιοι: Ευαγγελίδης Θοδωρής, Μποφιλίου Κανδία, Παριανού Αλίνα