19 Μαΐου 2018

Ερχεται νέο «χαράτσι» σε 300 χιλιάδες ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων


Νέο χαράτσι κινδυνεύουν να πληρώσουν περισσότεροι από 300 χιλιάδες ιδιοκτήτες δικύκλων που έχουν κινητήρες έως 50 κυβικά εκατοστά. Ο λόγος είναι ότι δεν τα ασφαλίζουν με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να καταβάλουν πρόστιμο 100 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το www.movenews.gr, σε αρκετά αστυνομικά τμήματα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των μοτοποδηλάτων για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πληρώσει εδώ και πολλά χρόνια την Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας η οποία κοστίζει 15 ευρώ ενώ παράλληλα δεν τα έχουν ασφαλισμένα.

Ετσι, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων οι οποίοι μπορεί καν να μην τα έχουν στην κατοχή τους πλέον υποχρεούνται να εξοφλήσουν την Ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας για πολλά έτη ενώ παράλληλα να πρέπει να εξοφλήσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ λόγω ανασφάλιστου δικύκλου.

Παράλληλα για να διαγράψουν οριστικά το μοτοποδήλατο θα πρέπει να εξοφλήσουν τα παραπάνω και να προσκομίσουν στα κατά τόπου Αστυνομικά Τμήματα και ασφαλιστήριο συμβόλαιο που να είναι σε ισχύ!

Με λίγα λόγια αν κάποιος χρωστά από την Ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου 10 έτη θα πρέπει να καταβάλει 150 ευρώ και να κάνει μια ασφάλεια για τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να διαγράψει το δίκυκλο.

Πηγή: Τα ΝΕΑ